OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

BTW EuropaBron: Evofenedex – 08/06/18

Volgend jaar gaat na 25 jaar het Europese btw-stelsel weg. Wat staat je te wachten? - De nieuwe wetsvoorstellen staan in het btwactieplan. De EU voert het nieuwe btw-stelsel gefaseerd in tussen 2019 en 2022. In dit artikel een beknopt overzicht van de belangrijkste wijzigingen voor internationaal ondernemende bedrijven.
Een van de belangrijkste onderdelen van het nieuwe btw-systeem is de invoering van de CTP. Dit is de afkorting voor Certified Taxable Person, ofwel de 'gecertificeerd belastingplichtige'. Het is bedoeld om een onderscheid te maken tussen betrouwbare en minder betrouwbare ondernemers. De status van de gecertificeerd belastingplichtige is een belangrijk onderdeel van het nieuwe btw-actieplan. Veel vereenvoudigingsregels zullen alleen van toepassing zijn voor de gecertificeerd belastingplichtige.

Bron: OTM - Laura Groenendaal - 17/02/17EETS

Vorig jaar vond een consultatie plaats waarin alle Europese burgers en organisaties hun mening konden geven over de Europese richtlijn 2004/52/EC en het besluit 2009/750/EC over de Europese elektronische tolservice. Vorige maand zijn de uitkomsten van deze consultatie gepubliceerd, die OTM hieronder graag nader toelicht.

euleaksBron: Europa NU - 23/09/16

BRUSSEL (ANP) - De Europese Groenen lanceren een online platform waar klokkenluiders "volstrekt anoniem en veilig" documenten kunnen uploaden. EULEAKS gaat dinsdagmiddag online na de eerste bijeenkomst van de onderzoekscommissie van het Europees Parlement naar witwassen, belastingontwijking en belastingontduiking.

politiecontroleBron: OTM - Willem Buitenkamp - 28/03/14

In het kader van de Wet Vervoer Goederen van 1999 zijn er voor de verlader al verschillende verantwoordelijkheden weggelegd. In onze komende Krant van de Verlader (volgende week in uw brievenbus) zullen we daar ook aandacht aan besteden. Met een nieuw besluit van de ministerraad komt er geen nieuwe verantwoordelijkheid bij maar om vertragingen in transporten te voorkomen is controle aanbevolen.

Bron: OTM-EVO - Persbericht dd 12/3/14Noordzee

OTM en EVO hebben een persbericht uitgezonden over de Noordzee stikstofzone.

Bedrijfsleven: verzoek Rusland tot uitstel stikstofzone onnodig

De Nederlandse en Belgische verladersorganisaties, EVO en OTM, roepen hun ministers van Infrastructuur en Milieu op om net als hun collega's uit Canada, Denemarken, Duitsland, Japan en de Verenigde Staten vast te houden aan de invoering van een stikstofzone op de Noordzee per 2016. Rusland wil de invoering uitstellen tot 2021.

De Internationale Maritieme Organisatie (IMO) praat van 31 maart tot en met 4 april in Londen over de invoering van zo'n zone, die de uitstoot van stikstof door zeeschepen op de Noordzee en wereldwijd terug moet dringen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1