OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Karel De Gucht netwerklunch met veel hot topics

Bron: OTM - Chantal Smet - 20/10/17lunch karel de Gucht

De verladers werden door ons uitgedaagd om  naar de beurs te komen en wel met een heel toffe formule ; ‘een kleinschalige lunch met Karel de Gucht ‘. Tijdens deze netwerklunch met Karel De Gucht kwamen verschillende hot topics aan bod, onze verladers hadden zich wel degelijk goed voorbereid. Zo werd er gesproken over het nakend tekort aan vrachtwagenchauffeurs, een prioriteit voor de verladers maar ook de wildgroei aan wetgeving in Europa omtrent transport en rij- en rusttijden kwamen aan bod. Ons bestuurslid Xavier Van Wynsberghe kaartte de wet Macron aan en de overspoeling van de markt door Oosteuropese chauffeurs waardoor het onmogelijk is  om als Belgische onderneming te concurreren in de markt. Mr. De Gucht gaf toe dat deze wet in strijd is met het Europese grondprincipe en dat het aan de belangenorganisaties is om hier werk van te maken.
Een ander topic was de impact van big data die de sector stevig door elkaar zal schudden. Datasharing en –analyse is de sleutel tot het optimaliseren van goederenstromen.
Ook het e-commercemodel waarin consumenten hun pakketjes onmiddellijk aan huis geleverd willen krijgen werd eveneens op de korrel genomen. Momenteel is er een te grote verscheidenheid aan leveranciers waardoor de drop density niet optimaal is. “De bezorgers van pakjesdiensten zullen de melkboeren van vroeger worden die bij iedereen, van buur tot buur, aan huis leveren. In de toekomst zullen er minder firma’s aan huis leveren en degenen die overblijven zullen fijnmaziger kunnen gaan werken.”, kadert Karel De Gucht.

De beurs

Transport en Logistics Antwerpen 2017, de grootste tweejaarlijkse vakbeurs voor de sector in België werd gisterenavond afgesloten. Beursorganisator Nadine Francus van Easyfairs blikt terug op een succesvolle editie. “Voor deze editie was ons opzet het aanbieden van een vernieuwd concept waarbij we inspelen op de innovaties van de transport en logistieke sector. Multimodaliteit en data-driven solutions waren de twee hete hangijzers die dit jaar in de kijker stonden. Als vakbeurs en netwerkplatform willen we meewerken aan de mentale shift die nodig is om een echte verandering teweeg te brengen. Een sterk conferentieprogramma, starterspaviljoen en jongerenprogramma moeten naast de 350 standen een volledig pakket aanbieden voor iedereen uit de sector. Wij verwelkomen met veel plezier in 2019 op 15, 16 en 17 oktober terug meer dan 10.000 professionals op Transport en Logistics 2019.”

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

nefab logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

offergeld logistik logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1