OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

'Light Energie' - Vanaf nu batterijloos?

batterij vervangerBron: Sprout.nl - 19/04/17

Internet of Things biedt enorme mogelijkheden, maar slimme apparaten hebben ook energie nodig. Meestal komt die van een batterij. De oprichters van de startup van ‘Tryst Energy’ willen alle batterijen vervangen door een super efficiënte zonnecel.

Wat is Tryst Energy?

In smart city’s weet je straks precies welke parkeerplaats bezet is en welke niet. De sensoren die daar voor nodig zijn hebben energie nodig. Nu wordt die energie vaak nog geleverd door batterijen, maar die raken leeg en moeten dan vervangen worden. Dit bedrijf heeft met haar ‘Light Energy’ technologie een module in handen waardoor een batterij bij kleine apparaten niet meer nodig is.

De sensor ter grootte van een postzegel wekt in 4 uur tijd genoeg stroom op om een apparaat de hele dag van energie te voorzien. Een CO2-meter, een bewegingssensor of elk ander apparaat dat je op het internet kunt aansluiten kan op die manier altijd online zijn. Bijzonder is dat de module nauwelijks licht nodig heeft om energie op te wekken. Het werkt zelfs onder een bureau en dat maakt de module dan ook best speciaal. “Daar komt de term light energy ook vandaan. Het is zo efficiënt dat je het eigenlijk geen zonne-energie meer kan noemen. Met ongeveer 200 lux (daglicht is al 13.000 lux) werkt het al. En het gaat minimaal 75 tot 100 jaar mee, misschien zelfs nog veel langer”, stelt Nick.
Elke batterij moet om de drie tot vijf jaar worden vervangen. Dat kost niet alleen geld, maar er moet ook steeds iemand het batterijtje vervangen. Dat is niet alleen onhandig, maar ook superslecht voor ons milieu en het is ook duur.


Wie zit erachter?

Tryst Energy is ontstaan als spin-off vanuit het bedrijf Tweetonig, dat zich vooral bezig houdt met industrieel ontwerp. Bij het testen van veel IoT-producten gingen er regelmatig grote bakken met batterijen de recycling in. Volgens de oprichters van Tryst Energy John Tillema en Nick Kiran moet dat anders kunnen. Uit frustratie over al dat chemische afval bedachten zij de ultrakleine en efficiënte zonnecel. John is de product ontwikkelaar van de twee en Nick zorgt voor de versterking van de marktpropositie, marketing en communicatie.
Wie zitten er op te wachten?
Je zou clichématig kunnen zeggen iedereen. “Niemand wil dat we onze planeet nog meer gaan vervuilen met de batterijen van IoT-apparaten”, vertelt Nick. Kenners verwachten dat er in 2020 zo’n 20 miljard apparaten aangesloten zijn op het internet. Dat aantal zal gestaag veel verder stijgen. Vooral mensen die zich bezighouden met de zogenaamde smart city en bedrijven die gericht zijn op IoT-oplossingen zijn gebaat bij deze oplossing.

Als je geen batterij meer nodig hebt, dan heb je ook nooit meer een uitvallend apparaat, tenzij de sensor zelf kapot is natuurlijk. “Geen downtime betekent een aanzienlijk betere gebruikerservaring voor de consument” en daar kiezen we toch met zijn allen voor?

O.T.M Partners

uw logo

stream logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1