OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Bier als basis voor duurzame alternatieve brandstof?

pilsBron: Duurzaambedrijfsleven - Hidde Middelweerd – 04/01/18

Chemici van de University of Bristol hebben de eerste stappen gezet in het maken van een duurzamere brandstof dan benzine. Bier speelt daar een sleutelrol in. Dat meldt de universiteit in een persbericht. Een duurzamer alternatief voor benzine dat momenteel vaak gebruikt wordt, is bio-ethanol. Dit is echter geen ideale vervanger, stelt de universiteit. Zo werkt de biobrandstof corrosief voor motoren en heeft deze een lagere energiedichtheid dan conventionele benzine.

Een beter alternatief is de biobrandstof butanol, die een hogere energiedichtheid heeft en niet schadelijk is voor motoren. Het blijkt echter lastig en duur om deze brandstof uit duurzame bronnen te maken. Onderzoekers van de University of Bristol werken daarom aan een technologie die in staat is om ethanol om te zetten in butanol.

Bier

De technologie is in het laboratorium al bewezen met pure en droge ethanol, maar moet nu worden opgeschaald. Om dat mogelijk te maken, moet de technologie ook werken in echte omstandigheden, bij vormen van ethanolfermentatie die veel water en andere onzuiverheden bevatten. Hier komt bier om de hoek kijken.
Hoofdonderzoeker Duncan Wass in het persbericht: “De alcohol in alcoholische dranken is ethanol, ofwel precies hetzelfde molecuul dat wij willen omzetten in butanol. Alcoholische dranken dienen dan ook als ideaal model om onze technologie op te testen. Als onze technologie werkt op bier, dan is dat bewijs dat we onze technologie kunnen opschalen naar industrieel niveau, om een duurzaam alternatief voor benzine op de markt te brengen.”
Wass benadrukt dat hij uiteindelijk geen bier op industriële schaal wil inzetten voor de productie van butanol, om niet te concurreren met potentiële voedselgewassen. “Maar het is een uitstekende manier om onze technologie te testen.”

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1