OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Closing the Gap: Scaling up Sustainable Supply Chain

closing the gapBron: Duurzaam Bedrijfsleven – Joyce de Thouars – 29/01/18

Steeds meer bedrijven integreren duurzaamheid in hun inkoopbeleid en gaan op deze wijze de uitstoot van broeikasgassen in de supply chain tegen. Een nieuw rapport van het Carbon Disclose Project (CDP) laat zien dat duurzamer inkopen bij meer dan 4.500 bedrijven tot een gezamenlijke CO2-reductie van 551 mln ton heeft geleid.

De CO2-reductie is gelijk aan de jaarlijkse CO2-emissie van 118 miljoen personenauto's en meer dat de totale CO2-uitstoot van Brazilië in 2016. In hetzelfde jaar rapporteerden deelnemende bedrijven samen een CO2-besparing van 434 mln ton. Bovendien hebben de op CO2-reductie gerichte activiteiten in 2017 $14 mld aan kosten bespaard.

Het CDP rapport ‘Closing the Gap: Scaling up sustainable supply chain practices’ is gebaseerd op de klimaat-, water- en ontbossingsgegevens van ruim 4.500 bedrijven in de toeleveringsketen van 99 globale inkooporganisaties.

Bedrijven hebben een sleutelrol bij het verminderen van de CO2-uitstoot in hun operaties en supply chains

De inkooporganisaties hebben samen een inkoopkracht van meer dan $3 bln, waardoor ze een grote impact kunnen hebben op de verlaging van CO2-uitstoot in de supply chain. De uitstoot van broeikasgassen in de supply chain is gemiddeld vier keer hoger dan de uitstoot door eigen operaties van een bedrijf.
CDP gaf 58 bedrijven een plaats op zijn jaarlijkse Supplier Engagement Leader Bord. Dat is een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Nestlé, Philips en Unilever maken onderdeel uit van de lijst.

Duurzaam inkopen

Verschillende bedrijven zoals Kellogg's en Ajinomoto werden geprezen door CDP om duurzaamheidsprestaties. Zo werkte het Japanse Ajinomoto samen met een hoofdleverancier om dranken in 100 procent gerecyclede, hittebestendige PET-flessen te verkopen. Daarmee wordt per jaar het gebruik van 2.000 ton primair plastic bespaard.

“Bij het behalen van de ambities van het Parijse Klimaatakkoord hebben bedrijven een sleutelrol bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen, beheren van waterbronnen en minimaliseren van ontbossing in hun operaties en supply chains”, reageert Patricia Espinosa, executive secretary van United Nations Framework Convention on Climate Change, op het rapport.

CDP plaatst echter als kanttekening bij het rapport dat de gerealiseerde CO2-reductie een fractie is van wat bereikt kan worden als alle organisaties in de supply chain zich inzetten voor milieuwinst. Minder dan een kwart van de respondenten werkt bijvoorbeeld samen met hun eigen toeleveranciers om emissies te verminderen.
Download rapport

O.T.M Partners

uw logo

stream logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1