OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Lancering Green Freight Europe zeer succesvol

logo_greenfreighteurope_100pix

Bron: Willem Buitenkamp - OTM - 28/03/12

OTM is één van de organisaties die Green Freight Europe ondersteunt. Op 28-03-2012 is in Brussel Green Freight Europe gelanceerd. Het initiatief dat eerder bekend stond als SmartWay Europe, is geïnitieerd door een groep van meer dan dertig bedrijven, waaronder internationaal opererende verladers en vervoerders. Green Freight Europe moet hét onafhankelijke, vrijwillige programma worden voor verbetering van de milieuprestaties van wegvervoer in Europa.

Enthousiast

De zeer succesvolle lancering vond plaats in het Stanhope Hotel in Brussel. In de aanwezigheid van, Brusselse beleidsmakers, internationale pers en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven vertelde Eurocommissaris van Transport Siim Kallas waarom hij zo enthousiast is over dit initiatief. ‘Dit programma sluit aan bij mijn eigen ideeën over welke kant het transport in de toekomst op moet. Samenwerken om CO2-uitstoot te reduceren is het allerbelangrijkst. Alleen red je het niet.

Green Freight Europe biedt bedrijven een platform om de CO2-emissies van hun wegvervoer te verminderen. De emissies worden berekend en gemonitord via een centrale database. Verder kunnen verladers verschillende vervoerders met elkaar vergelijken aan de hand van hun milieuprestaties. Dit stelt logistiek managers in staat de carbon footprint van hun producten te bepalen.

Certificeringssysteem

Ook vervoerders plukken de vruchten van het programma. Door hun deelname trekken ze steeds meer milieubewuste klanten aan. Verder wordt in het kader van het programma een certificeringssysteem ontwikkeld.

Green Freight Europe staat niet op zichzelf; wereldwijd wordt samenwerking gezocht met andere vergelijkbare initiatieven, programma’s en werkgroepen. Björn Hannappel van Deutsche Post DHL en voorzitter van de Green Freight Europe werkgroep vertelt dat het programma goed aan slaat bij beslissers, beleidsmakers en het bedrijfsleven. ‘Zij onderkennen de noodzaak meer inzicht te krijgen in de emissies van wegtransport om ze te kunnen verminderen.’

Lees meer op www.greenfreighteurope.eu

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1