OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - CO2

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Elektrische auto's over 3 jaar goedkoper dan de brandstofauto; en de vrachtwagens?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 19/04/12

Elektrische auto’s zullen binnen drie jaar goedkoper zijn dan brandstofauto’s. Dat meldt de Duitse autofabrikant Volkswagen. De reden hiervoor is de snel dalende prijs van accu’s.

Op dit moment ligt de prijs voor een accupakket op 500 euro per kilowattuur. “Wij rekenen erop dat de kosten per kilowattuur snel zullen dalen naar een omvang van ongeveer 100 euro”, zegt Rudolf Krebs, chef van de elektrische autoafdeling bij Volkswagen. De prijs van €100 per kilowattuur geldt als de grens waarbij elektrische auto’s goedkoper zijn dan hun benzine of diesel tegenhanger, waarbij rekening gehouden wordt met aanschaf en gebruik.

“Deze grens zal naar schatting in 2015 bereikt worden”, aldus Krebs. De voorspelling van Krebs is een stuk optimistischer dan eerdere prognoses uit de sector. Zo kwam het Engelse consultancybureau Element Energy in september 2011 nog tot het besluit dat elektrische auto’s pas ten vroegste in 2030 goedkoper zouden worden dan benzineauto’s.

Voor vrachtauto’s ligt de zaak uiteraard veel gecompliceerder. Tijdens een onlangs gehouden EU-congres, waar OTM ook was vertegenwoordigd, en die de CO2-uitstoot van vrachtwagens als onderwerp had, bleek dat de EU geen toekomst in elektrische zware vrachtwagens ziet. Zij mikken, ondermeer, sterk op biobrandstof. Er zijn echter bedrijven die er toch brood in zien en met de ontwikkelingen op dit vlak bezig zijn, maar, op dit moment, meer gericht op de kleine vrachtwagen. Alleen al het gewicht van de accu’s zouden in zware vrachtwagens zorgen voor een behoorlijke lagere ‘payload’ en waar kan bijvoorbeeld op de verre ritten elektriciteit worden ‘getankt’? Mocht het toepassing vinden, dan zal het wel voor dicht bij de deur zijn. Als verladers houden we alle mogelijkheden in de gaten en zullen uiteraard die vervoerstechnieken gebruiken die aansluiten bij het operationele en economische plaatje.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1