OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Internationale handel & douane

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Zware druk op de Douaneautoriteiten - AEO vergunningen

workload.douaneBron: LinkedIn - Melanie De Vrieze – 04/05/18

De douane heeft nog exact een jaar om alle AEO-vergunningen opnieuw te beoordelen, een maatregel die het gevolg is van het nieuwe Douanewetboek uit 2016. Maar de lat zal wel hoger liggen, viel te horen tijdens het douanecongres.
Het nieuwe Douanewetboek (DWU) wil het douaneproces moderniseren, vereenvoudigen en papierloos maken. De Europese commissie gaf de douane de opdracht om alle bestaande vergunningen te herzien. “Het DWU is geen big bang, maar kent een vrij lange overgangsperiode”, zei Luc Goorman, teamleader import and export formalities and simplifications van het Europese overheidsorgaan TAXUD, tijdens het douanecongres. “De douane moet alle vergunningen zonder einddatum uiterlijk tegen 1 mei 2019 beoordelen.”

Bijkomende criteria

Met de herbeoordeling onderzoekt de douane of de economische operatoren voldoen aan de nieuwe bepalingen om hun vergunning te behouden. “De criteria zijn strenger geworden,” zegt Luc Goorman. “Een herbeoordeling komt niet automatisch." De lat ligt inderdaad hoger, bevestigt Jan Van Wesemael. “Soms moeten bedrijven aan bijkomende criteria voldoen of moeten ze meer borg stellen.”
De focus van het Douanewetboek ligt op het AEO-statuut. Bedrijven met dat statuut voldoen gemakkelijker aan de nieuwe eisen van het DWU. “Als een bedrijf al AEO-gecertificeerd is, zal de overgang minder groot zijn.”


Zware oefening

De druk ligt op de Douaneautoriteiten, die de planning maken voor de herbeoordeling van de vergunning. In Antwerpen zijn dat er ongeveer duizend. “Het is een extra belasting op de workload van de douane,” zegt Jan Van Wesemael. “Het gaat niet alleen om het herzien van de bestaande vergunningen. Door de wetswijziging zien bedrijven die bepaalde procedures niet toepasten of geen gebruik maakten van vereenvoudigingen nu wel mogelijkheden om te optimaliseren of te vereenvoudigen. Dat komt er nog eens bij.”

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1