OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Kunnen verladers nog toekomst bieden aan de Belgische vervoerders?

chauvinismeBron: OTM - Willem Buitenkamp - 25/04/14

Door de voortdurende druk op de transportmarkt van andere dan Belgische vervoerders, zijn er volumes van nationale vervoerders verschoven naar buitenlandse of uitgevlagde transportondernemers. Om deze moeilijke economische tijden het hoofd te bieden zijn verladers, soms bij de dag, op zoek naar de beste prijs tegenover de gewenste service en dan valt het ze in feite niet kwalijk te nemen dat er gebruik wordt gemaakt van de meest gunstige aanbiedingen.

Het kan echter verstandig zijn om internationale transportbehoeftes, wanneer dit mogelijk is, toch op een langere termijn te bekijken dan -bijvoorbeeld- een jaar (of twee). De moeilijkheid hierbij is wel dat bedrijven, zoals hierboven gesteld, op dit moment vaak een korte horizon hebben wanneer het om resultaten gaat en transport als kostenplaats moet daar in mee.

De reden van dit artikel, in relatie met het voorgaande, is gelegen in een zinsnede uit de 'editorial' in het aprilnummer van Febetra's magazine. Directeur Philippe Degraef meldt daar dat in de afgelopen acht jaar de vervoerde ton/kilometers in het internationale vervoer, door Belgische vervoerders, met maar liefst 63,2% is gedaald. Ook zijn er nog steeds verontrustende berichten over vele faillissementen in deze bedrijfstak; één van de redenen daarvan is de hoge loonkost.

Om in de toekomst te vermijden dat er helemaal geen gebruik meer zou gemaakt worden van Belgische vervoerders, en om een aantal redenen zou dat zéér ongunstig zijn, zouden verladers in dit land op z'n minst toch het gesprek met ze kunnen aangaan om te bekijken wat de mogelijkheden tot samenwerking zijn. Naar elkaar luisteren heeft al vaak uitkomst gebracht alhoewel dan ook van de transportondernemers verwacht mag worden dat zij de nodige creativiteit meebrengen.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1