OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Eerste 5G-netwerk op bedrijventerrein in België is een feit

5gBron: Data News – Sebastien Marien - 17/01/18

In Hasselt heeft Ericsson afgelopen woensdag het allereerste 5G-netwerk van ons land gelanceerd. In de 5G-Life Campus zullen Hogeschool PXL en consultancybedrijf AE als eerste aan de slag kunnen gaan met de langverwachte opvolger van 4G.
Het 5G-netwerk is het resultaat van een samenwerking tussen het telecommunicatiebedrijf Ericsson en de technologie- en dienstencampus Corda Campus. Bedrijven zullen in de zogenaamde 5G-Life Campus allerlei toepassingen kunnen uittesten op het snellere netwerk. Ericsson brengt met het project niet alleen als eerste een 5G-netwerk in ons land, het bedrijf lanceert ook als eerste Europese speler een 5G-netwerk in Europa.
Hoewel de 5G-standaard nog niet officieel vastligt, zullen de studenten van PXL en de medewerkers van AE alvast nieuwe toepassingen kunnen testen op het netwerk in de 5G-Life Campus. Er wordt ook nauw samengewerkt met de Ericsson-vestiging in Aken, waardoor nieuwe updates ook in Hasselt kunnen worden toegepast.


VR en AR-toepassingen

Hogeschool PXL ziet veel mogelijkheden met het snelle netwerk. Zo wil het onder meer experimenteren met VR en AR-toepassingen:
"We kunnen via 5G Life Campus een aantal van onze onderzoeksprojecten een bijkomend perspectief bieden", zo verklaart Steven Palmaers, onderzoekshoofd van het PXL expertisecentrum Smart ICT. "Ik denk dan bijvoorbeeld aan de volgende generatie stand-alone headsets waarmee we via 5G hogeresolutiebeelden kunnen streamen vanaf het internet, of aan toepassingen binnen het domein Internet of Things, waar we met 5G heel veel interessante mogelijkheden zien, dankzij de lage latency van het netwerk."
Ericsson is niet de enige speler die in ons land zijn 5G-netwerk uittest. Proximus voert momenteel in samenwerking met Huawei testen uit in België.

O.T.M Partners

uw logo

stream logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1