OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

In 'Living Tomorrow' sprak men klare taal

Bron: OTM - Chantal Smet - 26/01/18nieuwjaarsreceptie

Receptie TLV – FEBETRA – UPTR  -  Afgelopen maandagavond organiseerden de drie beroepsorganisaties voor de derde keer hun gemeenschappelijke nieuwjaarsreceptie. Commissaris Marianne Thyssen probeerde in haar speech een antwoord te geven op al hun wensen en vragen.
In hoeverre de Belgische transporteurs tevreden zijn met bepaalde maatregelen uit het Mobility Package was voor haar een belangrijk item. Deze Mobility Packag heeft zij samen met Violeta Bulc namelijk de voorbije lente voorgesteld. Vooral de toepassing van het minimumloon en van de werkomstandigheden in alle landen waar de chauffeurs minstens drie dagen per jaar verblijven, moet tot een gelijkwaardige concurrentie leiden.
De drie voorzitters van de organisaties kwamen uiteraard ook aan bod. Dhr. Benny Smets voorzitter van Febetra sprak over de nieuwe regels over de cabotage (onbeperkt toegestaan tot vijf dagen na een internationale rit). Deze regems laten vrezen voor een totale liberalisering van de markt en voor een nieuw concurrentieverlies bij het binnenlands transport. Bij UPTR drong Bruno Velghe aan op de behoefte aan vereenvoudigde administratieve procedures voor de detachering... en hij herinnerde eraan dat de Belgische transporteurs “die nog steeds de hoogste lasten betalen” in landen als Frankrijk en Duitsland van dit soort formaliteiten zouden moeten zijn vrijgesteld. Een ander belangrijk onderwerp met Europese draagwijdte, is de rust in de cabine. Onder de nieuwe richtlijn wordt die verboden. TLV, bij monde van Rudy Maes, steunde het project van Marianne Thyssen, maar waarschuwde tegelijk dat we hotelkamers tekort dreigen te komen... Maes herhaalde ook de steun van de federaties aan de strijd tegen de echte ‘brievenbusfirma’s’, maar betreurde dat bij de controles van de voorbije maanden fraudeurs en andere transporteurs, die niets te verwijten valt, over dezelfde kam werden geschoren. Hij benadrukte ook dat er met het tewerkstellen van Oost-Europese chauffeurs op zich helemaal niets mis is.

Camionettisering

Benny Smets (Febetra) tot slot, betreurde dat het Mobility Package niet genoeg maatregelen bevat om het goederentransport via lichte bedrijfsvoertuigen te omkaderen: “Europa moet ingrijpen om te voorkomen dat het lichte transport nog verder afglijdt naar de grijze zone waar zowat alles is toegelaten”, waarschuwde hij. “Zelfs als de betrokken chauffeurs tijdens hun verblijf hier het Belgische minimumloon ontvangen, dan nog worden de sociale bijdragen in hun land van herkomst betaald. En zo blijven buitenlandse chauffeurs goedkoper dan de Belgische”, besloot hij.

Spraakgestuurde hardware in ‘het huis van de toekomst’

Tijdens de receptie werd er de mogelijkheid geboden om 'het huis van de toekomst' te bezoeken. Deze opportuniteit hebben we niet aan ons laten voorbijgaan. De spraakgestuurde hardware die zowel in de keukenruimte als de badkamerruimte ter beschikking stond lieten ons niet onberoerd, een woordje uitleg over deze nieuwe technologiën is dan ook op zijn plaats.
We staan aan de vooravond van de doorbraak van spraak gestuurde hardware. Op de mobiele telefoon kennen wij Siri (Apple) en Bixby (Android), echter dit is nog maar het begin. Een gevecht op het scherpst van de snede vindt plaats tussen Amazon en Google, de hegemonie over het huis en het huishouden in een ongekend miljarden spel. Zowel Google Home als Alexa zijn speerpunten bij deze strijd, beiden worden ten toon gesteld in ‘het huis van de toekomst’. Amazon heeft sinds midden december Alexa geïntroduceerd in België. Nu nog alleen voor informatie, koppeling naar radio, kennis of muziek, maar in Amerika is Alexa de disruptor in het online winkelen. Praat met Alexa, noem de artikelen die meteen worden thuisbezorgd, via een Amazon relatie. De hardware stuurt, via een bot, het aanbod. Klanten gaan niet meer naar een website of vergelijken producten, Alexa regelt dit. Dit is de reden dat aanbieders zo nerveus zijn, dat webwinkels worstelen met de nieuwe businessmodellen en proposities van Amazon, maar klanten willen niet anders meer. Hoe lang zal het duren voor Amazon de Alexa ook als spil inzet in ons koopgedrag, met voedsel voorop? Maakt Alexa dan een koppeling met Albert Heijn, Jumbo, Plus? The winner takes it all.
Al deze ontwikkelingen zullen leiden tot grote disruptie in alle markten. Wetenschappers spreken over het Cambrian effect, waarbij de infrastructuur compleet zal veranderen. Toch zien we in België een afwachtende houding en een semantisch misverstand over platformen. Nog steeds wordt gedacht dat het wel los zal lopen; een website voldoende is, samenwerking niet nodig is of dat een combinatie van website op thema gebaseerd de oplossing is. Deze naïviteit gaat opbreken. Het gaat om multi-sided platformen die verbinden op productniveau. Concurrenten werken samen en duiden hun producten. Op een andere wijze moet je onderscheidend zijn. Afwachten wanneer de storm komt, lijkt ons erg naïef. Er komen, na de platform consolidatie, nog veel meer ondersteunende toepassingen, blockchains, Internet of Things, Augmented reality. Dit past helemaal in de evolutie naar de nieuwe eco-structuur, naar nieuwe machtsverhoudingen en nieuwe relaties.
Verbieden is geen oplossing, de Amerikanen, Chinezen of Russen komen toch wel, daar zit de kracht, daar zit heel veel geld. Dit zien we als een wake-up call. De eerste signalen zijn duidelijk, alleen, het is pas een begin! Wat ga jij doen?
Bron spraakgestuurde hardware: Twinkle: Cor Molenaar

O.T.M Partners

uw logo

stream logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1