OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Logistiek werkveld

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM te gast bij TvT, Nederland

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 04/07/12

Eind verleden week was OTM te gast bij EVO Zoetermeer, de Nederlandse verladersorganisatie, die aldaar Topcoaches voor Toptalent in Nederland organiseert. Het project wordt mede ondersteund door het Kennisakkoord Logistiek, een nationaal platform. Elf hogescholen participeren in Nederland en het verschil met Vlaanderen is dat het project hier voor laatstejaars (driejarige opleiding) hogeschoolstudenten Logistiek Management is en in Nederland voor laatstejaarsstudenten Logistiek die een hogeschoolopleiding van vier jaar genieten.

Gedurende het eindevent voor deze Nederlandse 5e editie kregen 16 deelnemende studenten hun deelnamecertificaat uitgereikt. Zij deden stage bij in totaal 15 bedrijven c.q. organisaties, waaronder bekende en grote bedrijven maar ook bijvoorbeeld het ministerie van Defensie. Ook in Nederland is de competentietest een grote bepalende factor, waaraan de stagebedrijven ook de nodige aandacht besteden. De opzet van het afsluitingsevenement is wat anders dan bij ons, bijvoorbeeld maar één topstudentenpresentatie maar die was zeker de moeite waard.

Interessant was een afsluitende bijdrage van Jong Logistiek Nederland (JLN), een organisatie die zich richt op HBO en WO-studenten logistiek, evenals afgestudeerden in deze richting tot een leeftijd van 30 jaar. De aanwezige studenten werden uiteraard opgeroepen om lid te worden en het programma van JLN is bijzonder leerrijk voor deze doelgroep.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1