OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Liège Airport: De nieuwe hot spot voor e-commerce?

Bron: OTM – Laura Groenendaal – 03/02/17liegeairport

Afgelopen jaar heeft de luchthaven van Luik haar positie versterkt op het gebied van vrachtvervoer in Europa. Terwijl de internationale markt zich op hoog tempo ontwikkelt, waarbij e-commerce en e-business een toenemende rol spelen, staat de luchthaven van Luik voor de mogelijkheid pionier te worden op het gebied van e-commerce.

Toename in luchtvracht

De Waalse luchthaven begon ooit als militaire basis, maar is inmiddels uitgegroeid tot een gateway voor internationale luchtvracht. In 2016 versterkte de luchthaven haar positie in België als de leidende luchthaven op het gebied van vrachttransport. Het vliegveld blijft daarbij het grootste in België op dit gebied. Op Europees niveau neemt de luchthaven van Luik de 8e plaats in voor vrachtvervoer.

Afgelopen jaar werd 660.604 ton vracht afgehandeld. Dit is een groei van 1.7% ten opzichte van 2015. De bedrijven van de luchthaven maakten ook een groei door, met name Qatar Airways en de Israëlische luchtvaartmaatschappijen CAL en El Al lieten een opmerkelijke toename zien. Daarnaast blijft TNT, de belangrijkste klant van de luchthaven, ook goed presteren, ondanks de buy-out door Fedex. Hoewel het volume van de vracht en het aantal passagiers voor de luchthaven is toegenomen, is het aantal aircraft movements afgenomen van 41.045 in 2015 naar 37.987 in 2016.

Daarnaast wordt er in 2017 gewerkt aan een nieuwe cargo hall in de noordelijke zone van de luchthaven. Met een investering van 4 miljoen euro wordt dit magazijn met een oppervlakte van 6000 m4 gebouwd. De bouw van dit magazijn is toonaangevend voor de grote vraag naar vracht.

Focus op e-commerce

In de toekomst wil de luchthaven meer e-commercezendingen aantrekken. De expertise van de douane zal daarbij noodzakelijk zijn. Tot nu toe klaarde de douane voornamelijk bederfelijke producten, levende dieren en expreszendingen in, met andere woorden: tijdsgevoelige lading. In het bijzonder de ervaring met TNT komt goed van pas voor verdere uitbreiding op het gebied van e-commerce. Daarnaast kan de douane zendingen inklaren voor de aankomst. Zodra een vliegtuig uit China vertrokken is, kan de douane beginnen met het werk en binnen een uur laten weten of een vracht vrijgegeven is of verdere inspecties benodigd.
Hoewel de luchthaven van Luik nog grote concurrentie heeft van Amsterdam en London Heathrow op het gebied van e-commercezendingen, heeft Luik potentieel. De prioriteit van Luik ligt op het moment nog op het aantrekken van verdere vracht en nog niet zozeer op eventuele bijkomende infrastructuur. Maar de luchthaven heeft de mogelijkheid om te bouwen, mocht dat nodig zijn.

De verbindingen tussen China en Luik zijn bijzonder interessant voor e-commerce, aangezien China de belangrijkste leverancier van e-commerceproducten is. Vluchten uit Hongkong, Shanghai en Guangzhou komen aan op Luik. Van alle zendingen die op Luik aankomen, is echter nog altijd een deel afkomstig van andere vliegvelden en per vrachtwagen vervoerd naar Luik. Hier liggen dus nog kansen voor de luchthaven van Luik voor directe zendingen, zeker nu de prijzen van andere luchthavens voor dezelfde services stijgen.

Een eerste stap in de richting van een e-commerce hub komt al dichtbij sinds vijf Chinese pakjesbedrijven al interesse hebben getoond in een hub in Luik. Daarnaast onderzoeken een aantal Chinese e-commerce bedrijven nog de mogelijkheden voor de Luikse hub.

Kortom, er kan geconcludeerd worden dat er zeker kansen zijn voor Liège Airport om zich te ontwikkelen tot de nieuwe e-commerce hub van Europa. De potentie is er en met geïnteresseerde Chinese investeerders is wellicht binnenkort al de eerste stap in de goede richting gezet.

Bronnen:
- http://www.liegeairport.com/uploaded/Presse/17-01-09-Report.pdf 
- http://www.flows.be/nl/logistics/liege-airport-gaat-voluit-voor-e-commerce
- https://www.cargoforwarder.eu/2016/05/17/liege-on-way-to-becoming-a-hot-spot-for-e-commerce/
- https://www.cargoforwarder.eu/2017/01/19/liege-on-way-to-becoming-a-leading-e-commerce-hub/
- http://www.flows.be/nl/trade/vijf-chinese-pakjesbedrijven-tonen-interesse-voor-hub-luik 

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1