OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Luchtvracht op Brussels Airport – nood aan stabiliteit

Bron: Air Cargo Belgium - 22/11/17aircargobelgium

Voor Air Cargo Belgium, de koepelorganisatie voor de gehele luchtvrachtsector op Brussels Airport, is de terugkeer van vrachtmaatschappijen positief nieuws. Maar de organisatie waarschuwt tegelijk dat dit geen definitieve terugkeer is. “Na Singapore Airlines en Emirates SkyCargo is Air Cargo Global nu de derde maatschappij die noodgedwongen naar ons uitwijkt door het plaatsgebrek op Schiphol. De Brusselse geluidsboetes blijven nochtans een bedreiging vormen, ondanks het plaatsgebrek op Schiphol, vindt Air Cargo Belgium. Dat betekent niet dat de geluidsboetes van Brussel nu plots geen probleem meer zijn. Het is alleen nog beter om te vliegen met boetes dan helemaal niet te vliegen”, zegt Geert Keirens, directeur van Air Cargo Belgium.

Boetes blijven afschrikken

Singapore Airlines en Emirates SkyCargo hadden hier de voorbije maanden nog steeds enkele vluchten per week, maar breiden dat aantal nu uit. Air Cargo Global keert nu terug met minstens twee vluchten per week. De goede dienstverlening en geografische ligging van Brussels Airport is belangrijk geweest in die beslissing, maar ook het feit dat ze de luchthaven goed kenden.
“Het is uiteraard gemakkelijker om ergens terug te keren waar je het al kent, dan een nieuwe luchthaven te moeten gaan zoeken. Maar het gevaar van de Brusselse geluidsnormen en de boetes is nog steeds reëel. Dat zie je bijvoorbeeld aan het feit dat er geen enkele nieuwe vrachtmaatschappij meer bijgekomen is. Bovendien zijn de vrachtvolumes de voorbije zes maanden stelselmatig achteruitgegaan door een enorm verlies aan volvrachtvolumes. Niet toevallig sinds het aflopen van de belangenconflicten”, aldus Keirens.

Nood aan stabiliteit

Volgens Air Cargo Belgium mogen de politici zich niet in slaap laten wiegen en is er nog steeds nood aan stabiliteit. “Het is moeilijk werken als alles om de haverklap verandert. Daarom moeten we nu werk maken van een stabiel kader. Zo kunnen we de maatschappijen die terugkeren ook behouden en nieuwe maatschappijen aantrekken. We hebben hier veel liever een ‘va et vient’ van vliegtuigen dan van luchtvaartmaatschappijen”, besluit Keirens.

Mening van OTM

OTM kan dit alleen maar beamen: stabiliteit dankzij een eerlijke verdeling van de geluidshinder en redelijke geluidsnormen moeten Brussels Airport tot een aantrekkelijke "prime choice" bestemming maken voor passagiers- en vrachtvluchten. Luchtvaartmaatschappijen die voor Brussel kiezen betekenen inkomsten en werkgelegenheid voor ons land.
OTM ondersteunt al de initiatieven die genomen worden om een oplossing te bewerkstelligen voor de problematiek rond de geluidsboetes.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1