OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

ESC pleit voor 70-30 regel voor vrachtvluchten

80 20regelBron: ESC – John Versleijen - 13/11/17

De Europese verladersorganisatie ESC wil dat de Europese Unie de 80:20-regel in de burgerluchtvaart voor vrachtvluchten aanpast naar een meer werkbare 70:30-regel.
Daardoor zouden de meeste vrachtmaatschappijen niet direct bij capacitetsschaarste op een luchthaven, zoals recent op Schiphol, hun historische landingsrechten verliezen als ze minder dan 80% van de slots benutten.
De vrachtmarkt op Schiphol verloor door de stringente handhaving van deze regel bijna 20% van de vrachtvluchten en Rusland moest zelfs dreigen met boycot van KLM om voldoende vliegrechten voor de Russische vrachtmaatschappij AirBridgeCargo los te krijgen op Schiphol.

80-20 regel is enkel goed voor passagiersmarkt

Volgens ESC is het ondoenlijk dat de vrachtvluchten aan dezelfde eisen moeten voldoen als de passagiersmarkt, terwijl vrachtvluchten geheel andere kenmerken hebben vanwege het adhoc-karakter van de markt en het feit dat er bij de vrachtsector op een route meerdere stops worden gemaakt. Daardoor moeten vrachtmaatschappijen vaak het vliegrooster aanpassen of vluchten schrappen. In de regel benutten vrachtmaatschappijen, die nu hun historische rechten hebben verloren op Schiphol, naar eigen zeggen 75% van de toegezegde slots.

Volgens de ESC is de 80:20 regel geheel geschreven voor de passagiersmarkt en houdt het geen enkele rekening met de vrachtmarkt. Daarbij vindt de belangenorganisatie het zuur dat de verloren historische rechten in de vrachtsector snel worden ingepikt door de prijsvechters en vakantiemaatschappijen. Hierdoor komt er steeds minder ruimte voor de vrachtsector op grote luchthavens, stelt ESC. De belangenorganisatie wil onder meer dat de IATA gaat ingrijpen.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

nefab logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

offergeld logistik logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1