OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

EU zwakt aanpak luchtvaarconcurrentie af

vliegtuigenBron: © PDC – 07/06/18

Air France-KLM krijgt vooralsnog geen EU-steun voor haar wens om oneerlijke concurrentie van buiten de EU, zoals de Golfregio, hard en vroegtijdig aan te pakken. De EU-ministers van Transport hebben een voorstel aangenomen waarbij Brussel pas kan ingrijpen als feitelijke schade voor de Europese maatschappijen is aangetoond.

Nederland, Frankrijk en Duitsland willen dat vliegmaatschappijen die aantoonbaar oneerlijk concurreren, tijdig beboet worden of hun landingsrechten worden ingetrokken. Dat gaat andere landen te ver. De verkeersrechten zijn nu expliciet uitgesloten als strafmaatregel en schade moet niet dreigen maar er feitelijk zijn voor Brussel in actie mag komen.

Europese banen op het spel

Maatschappijen als Lufthansa en KLM dringen al langer aan op maatregelen tegen vermeende staatssteun voor bijvoorbeeld Emirates, Etihad Airways en Qatar Airways. In de meeste luchtvaartovereenkomsten die door EU-landen in het verleden met andere landen zijn gesloten, zijn geen concurrentieregels opgenomen.

De lidstaten moeten nu gaan onderhandelen met het Europees Parlement over een definitief akkoord. Europarlementariër Matthijs van Miltenburg (D66) denkt dat het nog ,,een harde strijd'' kan worden. ,,Het standpunt van de ministers is zeer betreurenswaardig. Er staan veel Europese banen op het spel. We moeten de put niet dempen als het kalf al verdronken is maar vasthouden aan de eis dat Brussel tijdig moet kunnen ingrijpen. Niet als de schade al is aangericht.''

Hij denkt dat een aantal landen angst heeft voor tegenmaatregelen als de EU zich hard opstelt. ,,Maar dat is kortetermijndenken.''

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1