OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Luchtvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Liège Airport tegen 2020 op de 5de plaats van Europese vrachtluchhavens

airbridgecargoBron: Liège Airport - 09/10/18

AirBridgeCargo vestigt zijn Europese hub op Liège Airport - Liège Airport ondertekent een historisch akkoord voor 10 jaar met AirBridgeCargo. Die ontwikkeling zal honderden banen creëren en Liège Airport tegen 2020 een plaats geven in de top 5 van Europese vrachtluchthavens. Na het verstandhoudingsprotocol van juli 2018, hebben Liege Airport en de Groep Volga-Dnepr op dinsdag 9 oktober 2018 in Londen een overeenkomst getekend waardoor de luchtvaartmaatschappij AirBridgeCargo een verbintenis met de luchthaven aangaat.
Het gaat om een akkoord over 10 jaar, waardoor AirBridgeCargo over 25.000 m² aan loodsoppervlakte zal beschikken voor zijn verrichtingen. De investering bedraagt 25 miljoen euro en omvat ook 2.000 m² kantoorruimte.

Een nieuwe dimensie

Luc Partoune, de CEO van Liège Airport, meent dat dit akkoord de luchthaven een nieuwe dimensie geeft: “We hebben de eerste vluchten verwelkomd in oktober 2017, aangezien AirBridgeCargo niet meer in Amsterdam kon werken. Daarna hebben we gereageerd op de offerteaanvraag die de maatschappij aan het begin van dit jaar uitschreef voor het uitbouwen van haar Europese hub. Dat vracht in het DNA van Liège Airport zit, beviel de maatschappij. We konden ook rekenen op veel politieke steun op federaal en gewestelijk vlak. AirBridgeCargo ziet uitbreidingsmogelijkheden, kan rekenen op gekwalificeerd personeel en steunen op de efficiënte Belgische douanediensten. Dankzij AirBridgeCargo zullen we tegen 2020 één miljoen ton vracht verwerken en tot de top 5 van de Europese luchtvrachthavens behoren”.

Volgens Sergey Lazarev, Algemeen Directeur van AirBridgeCargo, biedt dit akkoord veel voordelen voor de klanten van de maatschappij: “We zijn nu al een jaar aanwezig in Luik en stellen met genoegen vast dat ons partnerschap een nieuw stadium ingaat. Deze stap kadert in de ontwikkeling van de strategische samenwerking tussen Liege Airport en de Groep Volga-Dnepr, die in juli 2018 een akkoordprotocol heeft ondertekend tijdens het salon van Farnborough. Dankzij het huren van opslagplaatsen voor onze activiteiten gedurende de volgende 10 jaar en het voornemen van ABC om het aantal wekelijkse vluchten naar Luik tussen dit en anderhalf jaar te verhogen tot 30, zal AirBridgeCargo voordeel halen uit de toenemende vraag van de markt naar speciale vrachten, meer bepaald voor de e-commerce. Een akkoord van deze omvang biedt veel voordelen, niet alleen voor ABC, maar ook voor onze klanten, die kunnen profiteren van een betere dekking, van een ruimere keuze aan frequenties en van een dienstverlening van uitstekende kwaliteit”.
Jean-Luc Crucke, de Minister die bevoegd is voor de Waalse luchthavens, is opgetogen met dit nieuwe succes voor Liège Airport: “Dit geeft vorm aan een relevante handelsstrategie en aan het werk dat iedereen heeft geleverd om dit akkoord te kunnen sluiten. Het gaat om de grootste investering van een Russische onderneming in Wallonië. De politieke verantwoordelijken op alle bevoegdheidniveaus hebben daar actief aan meegewerkt. De directe steun die de Waalse regering aan het project bood, verliep via de Waalse Luchthavenmaatschappij (Sowaer) voor de tarmacs en via het Waals Exportagentschap (AWEX). Bij deze uitbreiding van de luchthaven zal er natuurlijk ook worden gelet op het comfort van de omwonenden”.
AirBridgeCargo werkt hoofdzakelijk overdag en zal over de eerste opslagplaats van 12.500 m² kunnen beschikken vanaf juni 2019 (fase 1) en over de tweede vanaf begin 2020 (fase 2). Die gebouwen zullen worden opgetrokken door de firma Wust, terwijl AirBridgeCargo zal investeren in de uitrustingen. Tegelijk legt de SOWAER 4 nieuwe vliegtuigparkeerplaatsen aan om de vloot van AirBridgeCargo op te vangen.

Over de Groep Volga-Dnepr

De Groep Volga-Dnepr (VDG) is de voornaamste luchtvervoerder ter wereld voor uitzonderlijke vrachten. Al meer dan 28 jaar heeft VDG het vervoer en de logistiek via de lucht veranderd door zijn klanten aangepaste, snelle en voordelige oplossingen aan te bieden. Het gaat om projecten die behoren tot de meest complexe in verscheidene industriële sectoren (lucht- en ruimtevaart, olie, auto’s, energie...). Momenteel heeft VDG drie zelfstandige luchtvaartmaatschappijen – Volga-Dnepr, AirBridgeCargo en Atran – die kunnen beschikken over vloot van in totaal 41 vliegtuigen (Boeing 747F, Boeing 737F, Antonov...).
Voor meer info: https://www.volga-dnepr.com
Over AirBridgeCargo Airlines: De firma AirBridgeCargo, die deel uitmaakt van de Groep Volga-Dnepr, is de voornaamste Russische vrachtluchtvaartmaatschappij. Ze baat regelmatige lijndiensten uit tussen Rusland, Azië, Europa en Noord-Amerika en telt wereldwijd meer dan 30 bestemmingen. De wereldhub van AirBridgeCargo is gevestigd op de internationale luchthaven van Sheremetyevo in Moskou. Voor meer info: https://www.airbridgecargo.com/en

Voor meer info: https://www.liegeairport.com/flexport/fr/

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1