OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM voorzitter aan het woord in Flows

maersk.personeelVerladers vrezen onterechte factuur na hacking bij Maersk/APMT

Bron: Flows – 10/07/17 – Jean-Louis Vandevoorde

Sommige verladers vrezen onterechte demurragekosten aangerekend te krijgen na de cyberaanval die leidde tot zware problemen en vertraagde afleveringen van containers bij Maersk en APM Terminals. Lennart Heip van OTM denkt niet dat het zo ver komt.
Mark FeDuke, directeur Operations & Regulatory Affairs bij VLM Foods, een Canadese producent van diepgevroren voedingsproducten, vroeg op LinkedIn het volgende: "Hoe zullen Maersk en APMT omspringen met problemen rond demurrage bij importcontainers waarvan de aflevering vertraging opliep als gevolg van de hacking die eind juni de informaticasystemen van de Deense groep deels lamlegde?" Die problemen werkten tot vorige week door op de terminal van APMT op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam.

Demurrage (& detention) is de meerkost die de rederij vraagt als een container niet binnen de afgesproken termijn opgehaald of teruggebracht wordt. Verladers (en inland terminals) vinden al langer dat reders die deadline veel te scherp stellen en zich op dat vlak soepeler zouden moeten opstellen.

Automatische facturatie

“Wie wil er wedden dat de automatische IT-systemen facturen voor demurrage zullen beginnen spuien voor containers die invoerders – al hadden ze daar zelf geen schuld aan – niet konden gaan oppikken?”, stelde Mark FeDuke.
“Invoerders zijn al getroffen door late leveringen. Verwachten rederij en terminal automatisch dat zij voor demurrage moeten betalen omdat het heilig tariefsysteem zegt: factureer dat? Het zal interessant zijn te zien hoe zij (Maersk en APMT) daarmee omspringen”, voegde hij daaraan toe.

Tijd gunnen

“Het probleem kan zich stellen, maar ik heb nog geen weet van dergelijke gevallen”, reageert Lennart Heip, voorzitter van de Belgische verladersorganisatie OTM, desgevraagd.
Als dat soort van automatische generatie van facturen zich voordoet, is zijn standpunt duidelijk. “De verladers hebben de problemen niet veroorzaakt en hebben zelfs blijk gegeven van heel wat flexibiliteit om Maersk in die moeilijke periode tegemoet te komen. Het kan niet zijn dat Maersk die kosten doorrekent. Elke verlader die zo’n factuur krijgt, geef ik dan ook het advies te protesteren.”
Heip verwacht evenwel niet dat het zo ver komt. “Ik vermoed dat Maersk en APMT daar zitten aan te werken om te vermijden dat dit soort onterechte facturen de deur uit gaan. We moeten hen wellicht nog wat tijd gunnen.”
Van de kant van Maersk/APMT ontving Flows nog geen reactie op een vraag hierover.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

nefab logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

offergeld logistik logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1