OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

1 april: startdatum van nieuwe rederij ONE

Bron: mollogistics.nl – 29/03/18one

U heeft het misschien al gehoord: er komt een nieuwe samenwerking binnen het containervervoer: Ocean Network Express (ONE) en dit is geen aprilgrap! We kunnen ons voorstellen dat dit vragen kan oproepen. Daarom hebben we de vier meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

  1. Welke partijen doen mee en wat gaan ze precies doen?
  2. Wanneer gaan ze van start?
  3. Wat betekent dat voor uw bedrijf en uw zeevrachtzendingen?
  4. Welke rol speelt MOL Logistics daarin?

1.Welke partijen doen mee en wat gaan ze precies doen?

De samenwerking bestaat uit drie zeer ervaren zeevracht partijen: Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (K Line), Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. (MOL), en Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK). Ze gaan samenwerken onder de handelsnaam ‘Ocean Network Express’ en richten zich op integratie van de betreffende containerbedrijven, waaronder de wereldwijde terminalbedrijven (met uitzondering van die in Japan). Op de gezamenlijke website mijmeren ze over de toekomst:
“Connecting people and industries and spanning oceans and continents through a network of routes, we deliver trust and security along with freight. Our values have moved beyond traditional ones and reflect one new world standard. "Ze voorzien een revolutie in de wereldwijde scheepvaartindustrie. Door samen te werken en integriteit, menselijk potentieel en alle sterke punten te combineren, kunnen ze een betere service, meer routes en verbeterde ICT-oplossingen leveren die de behoeften van klanten over de hele wereld zullen overtreffen. Maar wel door rekening te houden met de samenleving en onze planeet. Mooi streven, toch? Zoals ze het zelf zeggen: “All routes lead to ONE”.

2.Wanneer gaan ze van start?

Op dit moment richten de drie partijen zich vooral op voorbereidende activiteiten, zoals de oprichting van een holding- en exploitatiemaatschappij en het afronden van financiële en operationele vraagstukken.
Inmiddels is de holding officieel opgericht: Ocean Network Express Holdings, Ltd. Deze holding in Japan gaat zich richten op het algemeen, organisatorisch bestuur. Daarmee is de samenwerking officieel!
De startdatum voor de bedrijfsvoering van ‘Ocean Network Express’ is op 1 april 2018 (géén grap). Singapore mag zich dan het operationele hoofdkantoor noemen. In Hong Kong, Singapore, Verenigd Koninkrijk (Londen), Verenigde Staten (Richmond, VA) en Brazilië (Sao Paulo) komen de regionale hoofdkantoren.

3. Wat betekent dat voor uw bedrijf en uw zeevracht zendingen?

Gezamenlijk vervoeren de drie partijen zo’n 1,44 miljoen TEU (20-voets containers), dat ze op een zesde plaats in de markt plaatst met een marktaandeel van ongeveer 7% (gebaseerd op cijfers van juni 2017). Gezamenlijk heeft ONE zo’n 240 schepen, waarvan er 31 onder de categorie Ultra Large vallen (de zogenaamde 20.000 TEU klasse).

  • Door de samenwerking kan Ocean Network Express beter voldoen aan de behoeften van klanten, onder andere door het verdelen van de capaciteit. Mocht de ene partij minder ruimte hebben op een schip, kan de andere partij de container wellicht wel meenemen. Waar sommige containers eerder misschien op een volgend schip mee zouden gaan, kan dan de transittijd dan nagenoeg gelijk blijven.
  • Daarnaast streven de partijen door de samenwerking en schaalvergroting naar stabielere tarieven, waardoor sterke prijsschommelingen zoveel mogelijk voorkomen worden. Dat betekent dat de tarieven waarschijnlijk een langere geldigheidsduur krijgen, zodat u ook verder in de toekomst kunt plannen en budgetteren.
  • De ondernemingen gaan gebruik maken van elkaars kennis en technologie, waardoor zeevracht zendingen makkelijker samengevoegd (geconsolideerd) kunnen worden.
    Kortom: door verbetering van de wereldwijde netwerk- en servicestructuren van de drie bedrijven bieden ze u kwalitatief hoogwaardige en competitieve diensten aan.

4. Welke rol speelt MOL Logistics daarin?

Dat onze moedermaatschappij Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. een samenwerking aan gaat met twee andere partijen, heeft geen invloed op onze operationele onafhankelijkheid in de zeevrachtbranche.
Als logistiek dienstverlener kijken we namelijk altijd naar de beste oplossingen voor de transportwensen van onze klanten. We blijven met u meedenken, zoals u dat van ons gewend bent. En deze joint venture geeft ook ons nieuwe mogelijkheden, die we ook zeker met u zullen delen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1