OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Maritiem

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Rederijen wachten lang met uitgifte van B/L

Bron: Nieuwsblad Transport.NL 21 mei 2012 containerschip

Drewry Maritime Research, De Britse consultant, controleert al geruime tijd in welke mate de rederijen zich aan hun eigen vaarschema’s houden.

De stiptheid van de containerrederijen is in het eerste kwartaal verbeterd, maar op andere vlakken blijft hun dienstverlening ondermaats.

Om te controleren hoe betrouwbaar de containerrederijen zijn worden aan de hand van gegevens van de portaalsite CargoSmart nu ook andere aspecten van hun dienstverlening nagegaan.

Volgens de nieuwe Key Performance Indicators (KPI) van Drewry nemen de carriers ruim de tijd om het connossement op te maken en uit te geven. Slechts 40% van de verladers ontvangt zijn B/L binnen de drie dagen na het doorgeven van de instructies voor de verscheping.

Aan de stiptheid van de lijndiensten wordt blijkbaar wel gewerkt, want Drewry noteerde voor het vierde kwartaal op rij een verbetering. Gemiddeld bleken 72,3% van de opgevolgde containerschepen op tijd in de haven van bestemming aan te komen. Volgens de Britse consultant is dat echter nog steeds niet goed genoeg.

De Deense marktleider Maersk Line bleek zich opnieuw het best aan zijn vaarschema’s te houden. De nummer twee in de rangschikking was deze keer de Zuid-Koreaanse rederij Hanjin Shipping.

Ook SeaIntel controleert sinds enige tijd hoe stipt de containerrederijen varen. Op basis van 2.300 gecontroleerde schepen komt SeaIntel voor de maand april tot een score van 78%. Vorige maand deed Hamburg Süd het qua stiptheid volgens de Deense consultant net iets beter dan Maersk Line. De top-3 wordt vervolledigd door APL. Volgens SeaIntel maakte MSC in april de meeste vooruitgang.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1