OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Spoor

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Een spooropmerking van binnenuit

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 31/10/12

Al meerdere keren schreef OTM dat NMBS Logistics hun oor veel meer te luisteren moeten leggen bij wat de verladers wensen en wat hun mogelijkheden zijn. Dus voeling met de markt hebben om daarna alert te kunnen gaan handelen en niet meer werken vanuit uit de ivoren toren! Maar ook intern is het geen koek en ei.

In een interview in Knack van verleden week verklaarde Jos Digneffe, de -nu gepensioneerde- voorzitter van de vakbond ACOD Spoor op een vraag waarom het vrachtvervoer per spoor zo moeilijk rendabel te maken is, dat daarvoor maar één verklaring is. Slecht beheer dat zich veel te veel laat leiden door de slideshowboys van de consultancybureaus. Dat is al begonnen in 2004, aldus Digneffe en in plaats van het aanwezige NMBS-personeel maximaal in te schakelen, werden ook nog contractuele mensen aangetrokken voor B-Cargo (noot OTM: Zo heette de entiteit toen). Het gevolg was een dubbele bezetting voor hetzelfde werk! Onze onmiddellijke vraag is dan: “Hoe is de situatie hedentendage en is dat een reden voor de huidige prijszetting?”

Met één van zijn opmerkingen moeten we overigens wat vraagtekens zetten. Hij stelde dat wanneer het goederenvervoer per trein niet gered wordt, alle verkeer op de autosnelweg tussen Antwerpen en Luik onmiddellijk stil staat. Als drukmiddel kan zo’n opmerking tellen maar in de realiteit wordt de soep uiteraard niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1