OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Binnenvaart

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Ja, neen, ja - Seine Nord Europe-kanaal gaat nu toch door!

Bron AD - Frank Balkenende - 03/10/17twijfels

Een paar weken geleden had de Franse president Emmanuel Macron de aanleg om financiële redenen uitgesteld, (zie ons artikel van 5 september)  maar hij is gelukkig gezwicht voor de druk van regio's en departementen in Noord-Frankrijk. Die vinden uitstel 'totaal onaanvaardbaar'. De laatste weken kreeg Macron zware kritiek vanuit Noord-Frankrijk te verduren. Ze zijn nu bereid om borg te staan voor een lening van 776 miljoen euro, het bedrag dat Macron tekort kwam op het project.
Ook voor de Belgische wegen is dit project van heel groot belang, we schreven er al vaak over in het verleden maar als u de OTM duiding nog even wil lezen kan u dit eerder verschenen artikel best eens opnieuw lezen.

Budget

Samen willen ze de komende twee jaar ook een bedrag van 1,1 miljard euro beschikbaar stellen om te voorkomen dat het project vroeg of laat weer wordt stopgezet. De regio's en departementen eisen wel dat zij zeggenschap krijgen over het project. Daarover onderhandelen ze deze week nog met Macron.

Aanleg kanaal

De Seine Nord-verbinding bestaat uit een reeks projecten die de vaarweg naar Parijs verbeteren. Het belangrijkste onderdeel is de aanleg van een 106 kilometer lang kanaal tussen de steden Compiègne en Cambrai. Dat gaat naar schatting tussen de 5,3 en 6 miljard euro kosten.
Het project staat niet op zichzelf. Het is een vitale schakel in het plan Seine-Scheldeverbinding, het grootste binnenvaartnetwerk van Europa dat een belangrijke schakel wordt in het Trans Europees Vervoersnetwerk (ten-T). Frankrijk, België en Nederland hebben hiervoor een overeenkomst gesloten. Doel is vracht duurzamer te vervoeren van Rotterdam, Zeeland en Antwerpen naar Parijs. Straks kunnen veel grotere binnenvaartschepen naar Frankrijk varen: 4000 in plaats de huidige 600 ton. De Europese Unie draagt 40 procent subsidie bij aan het totale binnenvaartproject.

Tweede zeesluis bij Terneuzen

In Zeeland is de bouw van de tweede zeesluis bij Terneuzen onderdeel van de Seine-Schelde-verbinding. De sluis waarvan de bouw op het punt staat te beginnen, moet in 2022 gereed zijn. Zeeland Seaports, dat per 1 januari fuseert met Havenbedrijf Gent, verwacht veel de vaarsnelweg naar Parijs. Zeeland kan een logistiek knooppunt worden waar de lading van zeeschepen op binnenvaartschepen met de bestemming Parijs wordt gezet.
Frankrijk lijkt af en toe spelbreker. Het land talmt met de aanleg van het Seine Nord Europe-kanaal, dat volgens de oorspronkelijke planning al dit jaar klaar had moeten zijn. De voormalige president François Hollande trapte in 2013 hard op de rem. De financiering bleek een probleem en de aanbestedingsprocedure werd stopgezet. Daarna draaide Frankrijk toch weer bij, mede onder druk van Brussel, België, Nederland en de Noord-Franse regio's en departementen die het project koste wat kost willen redden. Macron gooide recent opnieuw het anker uit, maar is gezwicht na het aanbod van de Noord-Franse overheden.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

nefab logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

offergeld logistik logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1