OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Tractoren op de openbare weg in België en Nederland meer aan banden

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 27/09/13Tractor

Al geruime tijd klagen transportondernemers in België over oneerlijke concurrentie, die ondervonden wordt waar tractoren met aanhangers bijvoorbeeld puin, grond, bouwmateriaal e.d. vervoeren. In plaats van vrachtauto’s, die onderhevig zijn aan de verschillende wetgeving, kan het tractorvervoer tegen lagere kosten dezelfde klus klaren.

Qua volumes kunnen dezelfde hoeveelheden worden vervoerd maar de tractorchauffeurs hebben tot op heden niets te maken met rij- en rusttijden, speciale rijbewijzen en bovendien kan de goedkope diesel worden getankt. De Belgische overheid heeft nu uiteindelijk beslist hier iets aan te doen en er zal een speciaal G-kenteken komen. Deze zal, met de huidige voordelen, uitsluitend worden toegekend aan echte land- en bosbouwvoertuigen. Al het andere valt dan onder de gewone transportwetgeving en zal dienovereenkomstig gecontroleerd worden. Uiterlijk 1-1-2015 moeten alle oudere tractoren voorzien zijn van de nieuwe kentekenplaat en zal bij aanvraag streng gecontroleerd worden of de voertuigen inderdaad uitsluitend voor de land- en bosbouw zullen worden gebruikt.

In Nederland gaat er een speciaal tractorrijbewijs ‘T’ komen. Dit wordt gedaan omdat er nog steeds relatief veel ongevallen gebeuren waarbij land- en bosbouwtrekkers betrokken zijn. Vanaf 1-1-2015 mag men niet meer met een tractor de openbare weg op wanneer niet in het bezit van een T-rijbewijs.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1