OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Grote stilte rond Vlaams ecocombi-dossier

stilteBron: OTM - Willem Buitenkamp - 14/11/14

Er heerst een oorverdovende stilte rond het ecocombi-dossier in Vlaanderen. Achtereenvolgende berichtgeving kwam er eigenlijk alleen maar van de buitenwereld; van overheidszijde, belast met duidelijkheid en open communicatie, werd na het indienen van de dossiers niet veel meer vernomen.

Duidelijk werd wel, ook uit contacten met de transportwereld, dat van de bijna 90 aanvragen, slechts een handvol (mogelijk) aan de proef mocht meedoen, hetgeen de representativiteit in geen enkel opzicht recht zou aandoen. OTM schreef al uitgebreid over het hoe en waarom: de criteria zijn zo stringent, bijna onrealistisch, dat een negatief resultaat al in de sterren stond geschreven. OTM en EVO, de Nederlandse verladers riepen in de zomer op om de criteria te herzien en de mogelijkheid voor vervoerders om wijzigingen in trajecten aan te brengen, positief te bezien. Niets gehoord!

Waar staan we nu? Jaren en jaren is de Vlaamse overheid doende een proef op poten te zetten welke goed is voor het milieu en efficiënt vervoer om maar een paar voordelen te noemen. Nergens in de landen die de ecocombi op hun wegen toelaten is een 'back shift' van het spoor naar de weg vastgesteld; die koudwatervrees kan dus worden weggenomen. Het wiel moest helaas opnieuw worden uitgevonden bij het in elkaar steken van, bijvoorbeeld de toelatingscriteria, bovendien werd de realiteit uit het oog verloren. De voelsprieten van de nieuwe Vlaamse minister van Mobiliteit, Ben Weyts, naar dit belangrijke dossier toe hebben (nog?) niet goed gefunctioneerd. Hoog tijd dat er actie wordt ondernomen. Alle achtergronden zijn meer dan gekend en de Vlaamse overheid is ondertussen meer dan schatplichtig aan de verladende en dienstverlenende wereld.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1