OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Hoe voorspelbaar is uw reistijd?

file leedBron: OTM – Laura Groenendaal – 24/03/17

Langere en zwaardere avondspitsen op Vlaamse wegen - Het nieuwe jaarrapport van het Vlaams Verkeerscentrum is duidelijk: in 2016 werden de ochtendfiles op de Vlaamse wegen niet veel langer, maar de lengte en zwaarte van de avondfiles is wel opvallend toegenomen.

Aan de hand van 4300 dubbele tellussen in het wegdek en de verkeersinformatie van de operatorzaal van het verkeerscentrum, stelde het Vlaams Verkeerscentrum haar nieuwe jaarrapport op. Hoewel het vrachtverkeer stagneerde, nam het autoverkeer toe. Hierdoor steeg het verkeer op de snelwegen met 0,8% op werkdagen en met 1,4% op zaterdagen.

Files

De lengte van de gemiddelde ochtendfile op werkdagen in Vlaanderen bleef rond de 145 km, maar de avondfiles zijn wel significant toegenomen. Terwijl de gemiddelde avondfile in 2015 nog 105 km was, was de gemiddelde avondfile in 2016 met 121 km zo’n 16 km langer.

De filezwaarte, de filelengte en de fileduur bij elkaar genomen, nam daarnaast ook toe. Dit was het gevolg van de drukte tijdens de avond. De avonddrukte is niet uniek voor een specifieke periode, maar komt in alle maanden voor. Door deze oververzadiging is het wegdek extra kwetsbaar. Met andere woorden, het verkeer loopt compleet vast wanneer er een ongeluk gebeurt. Dit is uiteraard zeer nadelig voor het vrachtvervoer. Niet alleen nemen hierdoor de kosten toe door een langere reistijd, maar de voorspelbaarheid van de reistijd neemt ook af. In de onderstaande figuur kunt u zien waar in België zich het meeste vrachtvervoer bevindt.

Figuur 1(bovenaan): Gemiddeld aantal vrachtwagens per wegsegment
Bron: http://www.verkeerscentrum.be/pdf/rapport-verkeersindicatoren-2016-v1.pdf

Knelpunten

De grootste knelpunten in Vlaanderen blijven de ringwegen rond Brussel en Antwerpen, die samen 52% van de avondspitsen vormen. De zwaarte van de avondfiles zijn in deze gebieden ook opvallend toegenomen, in Antwerpen met 22% en in Brussel met 7%.

Bovendien lossen structurele files langzamer op dan vroeger. Zo nam de fileduur voor de Kennedytunnel in de richting van Nederland binnen een jaar met 70 minuten toe. Op werkdagen staat hier nu maar liefst 10 uur file.

Ten slotte hebben zich ook dagelijkse files voorgedaan op plaatsen waar dit eerder niet het geval was. Op de E313 tussen Tessenderlo en Lummen is in 2 jaar tijd een 10 km lange, structurele filezone ontstaan tijdens de avondspits. Op de piek van deze spits is er tot 1 uur file. Een overzicht van de filezwaarte in Vlaanderen per regio kunt u hieronder vinden.

filezwaarte regioFiguur 2: Filezwaarte snelwegen Vlaanderen per regio op werkdagen
Bron: http://departement-mow.vlaanderen.be/nl/press-release/jaarrapport-verkeerscentrum-avondspitsen-pieken-in-2016

Meer informatie


Bent u benieuwd naar meer waarnemingen van het Vlaams Verkeerscentrum? Het complete rapport kunt via deze link vinden: www.verkeerscentrum.be

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1