OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Kortingen aan transporteurs als ze niet met lege containers rijden in Antwerpen

avantidaBron: Slim naar Antwerpen - 31/09/17

De Antwerpse start-up Avantida en Slim naar Antwerpen starten met een app om het transport van lege zeecontainers te optimaliseren.

Het jonge softwarebedrijf Avantida biedt met zijn applicaties oplossingen aan om onnodige kilometers en CO2-uitstoot te vermijden. Een daarvan, DepotX, helpt transporteurs ritten met lege zeecontainers te optimaliseren door alternatieve locaties te vragen om te leveren of op te pikken. Het resultaat is dat lege zeecontainers die niet noodzakelijk naar de haven moeten terugkeren zo weinig mogelijk aanwezig zijn op drukke wegen of tijdens filegevoelige tijdstippen in en rond Antwerpen. Bedrijven tekenen in via het online platform en betalen enkel voor een succesvolle transactie.

Cashbackformule

Ook Slim naar Antwerpen ziet het potentieel van DepotX in. De stad zorgde daarom voor een ondersteunende vergoeding van 50.000 euro, waarmee een cashbackactie gelanceerd wordt.

Met deze formule krijgen transporteurs een financieel zetje om gebruik te maken van de applicatie. Als ze een rit met lege zeecontainers naar de Antwerpse agglomeratie vermijden, wordt er een korting van 30 procent of maximaal 30 euro aangeboden. Wanneer een rit over de Antwerpse Ring wordt vermeden door middel van een wijziging tussen linker- en rechteroever, levert dat een korting van 15 procent of maximaal 15 euro op. Met deze financiële bonus hoopt Slim naar Antwerpen een duurzame gedragswijziging bij de transporteurs te stimuleren en zo meer dan 5.000 lege containers van de Antwerpse Ring te houden.

De DepotX-cashbackactie gaat eind augustus van start, en zal afhankelijk van het succes drie tot vier maanden blijven lopen. Daarna worden de resultaten geëvalueerd en eventuele verdere acties bepaald.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1