OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Ecocombi’s of LZV’s – Binnenkort toch op de Vlaamse snelwegen?

Bron: OTM - 22/11/17tumbsup

OTM heeft hierover al talloze artikels in deze rubriek geschreven. Uiteraard zijn we als verladers voorstander van deze supertrucks. Eén Ecocombi vervoert namelijk 16.5% lading meer of m.a.w. twee Ecocombi’s vervoeren evenveel als drie normale vrachtwagens. (1 LZV 60 ton, 1gewone vrachtwagen 44 ton).
Deze supertrucks zullen binnenkort niet meer beperkt zijn tot één welbepaald traject in Vlaanderen, maar zullen vrij kunnen rondrijden op alle Vlaamse snelwegen. Dat staat in het ontwerpbesluit van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) over het tweede proefproject met Ecocombi’s. Het ontwerp van besluit kreeg eind oktober principiële goedkeuring van de Vlaamse regering. Het ligt nu bij de Raad van State voor advies.
Zoals jullie ongetwijfeld weten rijden er momenteel nog maar twee supertrucks rond in Vlaanderen, vooral omdat de vergunningsvoorwaarden voor het eerste proefproject zeer streng waren. Deze rijden ook maar op één vast traject. Het is de bedoeling dat het nieuwe tweede proefproject dus start op 1 januari 2018, en 7 jaar duurt.

Versoepelde voorwaarden

Voor het tweede proefproject worden de voorwaarden versoepeld. Minister Weyts wil een basisnetwerk van wegen aanbieden en dit zijn initieel autosnelwegen en wegen binnen de havengebieden. Daarnaast zijn er zogenoemde aantakkingstrajecten. Dat zijn de wegen tussen het basisnetwerk en het vertrekpunt of de bestemming van het transport. Die trajecten worden beoordeeld met een systeem van strafpunten (op basis van bijvoorbeeld afstand, kruispunten, rotondes ...). Als die beoordeling gunstig is, worden ze toegevoegd aan het basisnetwerk en worden ze voor alle vergunde supertrucks beschikbaar.
In het tweede proefproject zullen ook grensoverschrijdende LZV-transporten mogelijk zijn. Het is de bedoeling dat het van start gaat op 1 januari 2018, voor 7 jaar. OTM’s werkgroep wegvervoer volgt dit op de voet, meld u aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  indien u hierin wenst te participeren.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1