OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Dit zijn de drie grootste uitdagingen in de transportsector

Bron: Baaz.nl - Bart Remmers – 02/08/18personeelstekort

Hoewel de economische vooruitzichten voor de transportsector rooskleurig zijn, moeten bedrijven verder kijken dan dat. Uit recente cijfers komt naar voren dat de omzet in de transportsector 3,8 procent hoger is dan dezelfde periode vorig jaar.
Naar verwachting zou deze groei aanhouden. Dit heeft tot gevolg dat het personeelstekort in de sector alleen nog maar groter wordt. Aan het einde van het eerste kwartaal in 2018 waren er meer dan tienduizend openstaande vacatures. Naast personeelstekort, zijn verduurzaming en geopolitieke spanningen rondom Brexit twee grote uitdagingen waar de logistieke sector de komende tijd mee te maken krijgt. Om de groei ook na 2019 vast te houden, moeten deze uitdagingen worden overwonnen, maar hoe?
De drie uitdagingen vragen om een efficiëntere inrichting van processen. En met de verwachte toename in omzet voor de logistieke sector, zijn 2018 en 2019 hét moment om hiermee aan de slag te gaan.

Personeelstekort: zorg voor vervoerdersconnectiviteit

Een toenemend aantal verladers en logistieke dienstverleners heeft te maken met een groot tekort aan chauffeurs, wat de transportmogelijkheden beperkt. Dit terwijl zij moeten voldoen aan de behoeften van een veeleisende klant. Bedrijven moeten reageren op het zogenoemde ‘Amazon’-effect waarbij pakketjes sneller en goedkoper worden bezorgd op een door de consument uitgekozen locatie. Bedrijven die niet over een capaciteit als Amazon beschikken, komen hierdoor in de problemen.
Een mogelijke oplossing is dat deze bedrijven zich aansluiten bij een netwerk met verbonden vervoerders, zoals een Global Trade Network. Met een dergelijk netwerk, kunnen verladers en logistieke dienstverleners nauwer met elkaar samenwerken en eenvoudig gegevens uitwisselen met vervoerders. Wanneer zij niet meer over voldoende chauffeurs beschikken, kunnen vervoerders die toegang hebben tot het netwerk bijspringen.

OTM wil u op vlak van personeelsschaarste graag een duwtje in de rug geven. Op 4/12/18 hebben we onze ‘Dag van de Verlader’ in het teken geplaatst van ‘Personeelsschaarste in de logistiek’. We benaderen dit onderwerp uit verschillende hoeken.
We doen eerst een analyse van de problematiek via doorgedreven recent studiemateriaal. Er wordt ingezoomt op ‘Welke ontwikkelingen zijn er te verwachten’
Een ander alternatief kan zijn ‘Welke opleidingen zijn er en sluiten deze aan op de vraag?’
Daarna verdiepen we ons op: Welke oplossingen / richtingen volgen hieruit:

  • meer automatisering/mechanisering
  • bieden van loopbaanperspectief/tijdelijk personeel
  • blockchain / robotisering / evolutie binnen magazijnomgevingen
  • samenwerking in de keten / beschikbare concepten
  • gebruik andere modaliteiten (spoor/binnenvaart/gecombineerd vervoer)

Uiteraard bent u niet de enige met dit probleem en zijn er onder onze verladers en transporteurs al een paar goede "best practices". Dus komt ook aan bod:

  • welke oplossingen hebben ondernemers al gevonden
  • marktoplossingen via transporteur

Daarna volgt nog een ‘Elevator pitch’ gevolgd door Q&A, dit evenement gaat door op dinsdag 4 december bij Fedustria in Gent.
U kan zich nu al registreren via deze link.

Verduurzaming: voorkom halflege of lege vrachten

De CO2-uitstoot moet naar omlaag. Dat hieraan nog veel moet gebeuren, blijkt wel uit het feit dat in het eerste kwartaal van 2018 de CO2-uitstoot van de transportsector met ruim vijf procent is gestegen (CBS/NL). De transportsector is in totaal goed voor twaalf procent van de totale CO2-uitstoot in Nederland en vrachtwagens zijn goed voor ruim 20% hiervan.
Nu zijn er verschillende manieren om dit probleem aan te pakken. Zo is er de ontwikkeling van emissieloze vrachtwagens die elektrisch aangedreven zijn. Daarnaast komt het nog regelmatig voor dat halflege of zelfs lege vrachtwagens over de Nederlandse wegen rijden. Vervoerders en verladers moeten beter op elkaar inspelen en nadenken over eenvoudige alternatieven om zo rendabelere ritten in te plannen. Een mogelijke oplossing is het uitwisselen van vrachten. Bij transport van gekoelde producten op de heenweg, kan op de terugweg de koeling worden uitgeschakeld, waardoor andere producten mee terug kunnen worden genomen. Het aantal ritten wordt gereduceerd waardoor de CO2-uitstoot afneemt. Om een dergelijke samenwerking mogelijk te maken, moeten bedrijven inzicht hebben in de volledige supply chain.

Brexit: wereldwijde handel vraagt om slimme technologie

Het is momenteel lastig om in te schatten hoe de wereldhandel eruit gaat zien nadat Brexit daadwerkelijk is ingetreden. Naar verwachting, zo blijkt uit onderzoek, plaatst 63 procent van de EU-bedrijven de supply chain uit het Verenigd Koninkrijk en vervangt veertig procent van de Britse bedrijven hun EU-leveranciers. Maar nog steeds is er veel onduidelijkheid over wat de impact van Brexit nu echt zal zijn.
Eén ding is wél duidelijk: bedrijven die de Britse markt zien als een belangrijke markt, moeten zich hierop voorbereiden. Een van de meest kansrijke voorspellingen op dit gebied is de verdere ontwikkeling van het Global Trade Network. Doordat ketenpartners verbonden zijn via een op de cloud gebaseerd platform, is samenwerking tussen vervoerders, verladers, leveranciers en zelfs klanten nog beter mogelijk. De wereldwijde supply chain kan beter worden gestroomlijnd, doordat bedrijven inzicht hebben in de volledige keten. Tegelijkertijd bevat het platform de nieuwste technologie, zoals analytics en blockchain, waardoor eenvoudig aan douanevoorschriften en andere eisen kan worden voldaan en handel wereldwijd soepel verloopt. Ook als een land geen lid is van de EU. Bedrijven in de logistieke sector moeten technologie omarmen en inzetten om nieuwe samenwerkingen te starten en handel ook na intreding van Brexit in beweging te houden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1