OTM Belgian Shippers' Council

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Wegtransport

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Gaan de verladers de 'ecotaxe poids lourds' nog kunnen checken?

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 18/01/13

Over deze ecotax is al meermaals door ons geschreven en OTM heeft over de behandeling van dit onderwerp in Frankrijk z’n verwondering uitgesproken en vraagtekens gezet bij een correcte uitvoering van dit plan. Reden daarvoor waren de rechtszaken die door betrokken organisaties (verladers alsook transporteurs) werden aangespannen tegen de Franse staat, de wisselende berekeningsmethodes en de technische gecompliceerdheid van het op te zetten controlesysteem.

Dit onderwerp is voor verladers wel van belang omdat de transportkosten naar Frankrijk behoorlijk kunnen stijgen, niet in het minst omdat doorrekening aan de opdrachtgever (nog steeds) als verplicht overeind staat. De Franse transportminister Cuvillier heeft nu weer een nieuw hoofdstuk aan de ecotaxsaga toegevoegd. De forfaitaire doorberekening was al min of meer in kannen en kruiken maar nu lijkt het dat er een prijsonderscheid gemaakt zal gaan worden tussen verschillende regio’s van Frankrijk, de afstand daarin en het type voertuig dat gebruikt wordt.

Het komt ons voor dat dit de efficiency niet ten goede komt en wanneer, zoals voorzien, het taxbedrag apart onderaan de transportfactuur wordt gezet (in één of meer regels is nog niet bekend) dan is er voor ons verladers nog veel checkwerk aan de winkel. Overigens zijn de forfaitaire bedragen nog steeds niet vastgesteld en wordt de tijdsplanning ruim overschreden.

O.T.M Partners

uw logo

dhl logo

uw logo

logo remant onderaan web300x135

descartes logo

bccl logo

get logo

stream logo

logo easyfairs nieuw kl

logo qatar kader

DP World Antwerp 2017 web

ziegler logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1