OTM Belgian Shippers' Council

Hackhathonhoofd logo met titel grote resoltie1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

More information on or separate website www.logisticshackathon.be

BE A VISITOR  AND FEEL THE VIBE DURING THE DAY (for free)

Actie – Dat is het codewoord, kom het gedurende de dag GRATIS meebeleven, zie de teams in actie en kom de sfeer opsnuiven. Dit kan op zowel op vrijdag 16 november (16u30-22u00) als op zaterdag 17 november (10u00-16u00). Uiteraard mag u geen extra informatie geven aan de deelnemers maar u kan wel al eens aanvoelen welke richting het uitgaat en zo inspiratie opdoen. U dient zich hiervoor wel te registreren via onderstaand document, mensen zonder registratie kunnen we helaas niet toelaten (print uw confirmatiemail af en breng deze mee als toegangsticket). More information on www.logisticshackathon.be

SCHRIJF U HIER IN ALS BEZOEKER GEDURENDE DE DAG

schrijfnuin


REGISTOR FOR THE GALA-NIGHT – CHOOSE THE WINNER  (19u00 - 01u00)

Registreer voor de gala-avond en laat u inspireren en bovenal u kiest de winnaar!
Kom het beleven en schrijf u vandaag nog in. OTM zal zorgen voor een inspirerende avond, op elk vlak. Het wordt een avond waar creativiteit en kwaliteit geen loze woorden zijn, we laten u genieten zowel culinair als inhoudelijk. Onze moderator Lieven Verstraete giet het allemaal in een mooi kleedje. Individueel inschrijven kost 165 euro excl. BTW of bekijk alle aantrekkelijke sponsorvoorwaarden op onze website www.logisticshackathon.be

SCHRIJF U HIER IN VOOR DE GALA-AVOND

schrijfnuin

First Logistics Challenge Hackathon by OTM 16-17/11/18 - Doe mee en laat u uitdagen!

Voor wie

Deelnemen is GRATIS maar inschrijven is verplicht. Iedereen mag deelnemen: of je nu student of professional bent, consultant of teamleader, individueel of onmiddellijk met een team (max 5 per team). Hoe meer, hoe liever! Ook Erasmusstudenten en mensen die liever in de Engelse taal pitchen zijn welkom, dit event is immers tweetalig (NL-ENG).
De redenen om mee te doen zijn daarom ook uiteenlopend. Sommige studenten scoren er hun eerste job mee, consultants en kleine zelfstandigen halen een nieuwe klant binnen en anderen doen het voor de eer. Iedereen leert er iets van bij en de meesten hebben de ervaring van hun leven. Een goed team bestaat namelijk niet alleen uit logistieke profielen maar wordt best aangevuld met marketeers, creatieve denkers, It-ers, ...enz. Hoe verscheidener uw team hoe beter uw slaagkansen, een leuke creatieve presentatie met een goed uitgewerkt en uitvoerbaar idee geeft natuurlijk het meeste kans op winnen.

Als bedrijfsteam

Deze sessies van intensieve samenwerking zijn ook een frisse wind voor medewerkers die graag buiten hun dagelijkse stramien denken en kunnen dan ook een soort van teambuilding zijn in een aangenaam kader. Uw bedrijfsteam verzamelt op een innovatieve wijze informatie en gebruikt deze voor het oplossen van de logistieke challenges. Oplossingen die wie weet ook in uw eigen supply chain kunnen worden uitgerold.


Als student

Je kan individueel inschrijven of reeds met een groepje vrienden. Hier geldt ook alweer de leuze, hoe diverser uw sterktes bij uw teamgenoten hoe groter uw kans op de jackpot! Individueel geregistreerde deelnemers voegen we bij de start samen. We voorzien hackathonbegeleiders die jullie meehelpen om naar resultaat toe te werken en alles in goede banen te leiden.
Welke profielen: Gedreven en creatief denkende mensen met heel verscheiden opleidingen, achtergronden en leeftijden die zich best samenvoegen in goede teams (neem misschien eens een wat oudere ervaren logistieker op in uw team). We denken hierbij onder andere aan logistieke bachelors en masters 1e 2e 3e jaars maakt niet uit. Ook bachelors toegepaste informatica, bachelors of science, duizendpoten, marketeers, expediteurs, bachelors internationaal management en uiteraard ook mensen zonder diploma maar met een gezonde geest, kortom laat u door uw opleiding niet beperken, ga ervoor!

schrijfnuin

Awards beeldjesDe OTM Awards 2015 liggen alweer twee weken achter ons en het is tijd om nog even terug te kijken naar de winnaars en de foto's.

Bron: OTM – Chantal Smet – 04/01/18

 HACKA-WHAT? - Hoewel hackathons buiten de digitale startupsector nog een relatief nieuw begrip zijn, blijkt uit voorbeelden dat toekomstgerichte logistieke bedrijven en verladers er heel veel baat bij kunnen hebben.
Een hackathon is een evenement waarbij onder tijdsdruk een probleemstelling dient te worden opgelost. Hiervoor zonderen specialisten uit een bepaald vakgebied zich van de buitenwereld af, terwijl ze in teamverband werken aan een oplossing (cfr.Wikipedia).
Het succes van een hackathon ligt in de uitdaging(en) die de deelnemers moeten aangaan. Deze probleemstellingen zijn vaak niet alledaags en vereisen een creatieve geest aangevuld met een logisch denkvermogen. Belangrijk is dat de deelnemers, studenten, consultancy, bedrijfsteams, ook streven naar een haalbare oplossing die achteraf in de praktijk kan worden toegepast. De logistieke probleemstelling moet voldoende afgebakend zijn maar dient ook ruimte te laten voor interpretatie.
Wat het probleem ook is, een hackathon kan een schitterend wapen zijn om toe te voegen aan het arsenaal aan hulpmiddelen van de directie, ter aanvulling op oude favorieten zoals brainstorms etc. Dat komt omdat de ideeën en vernieuwende alternatieven niet door internen worden bedacht, maar door externe denkers die er met een nieuwe verfrissende blik tegenaan kijken en dat maakt ze zo aantrekkelijk. Geen fluffy presentaties of vage concepten, maar 24uur intensief experimenteren met nieuwe technologieën, eventueel een beetje IT en spannende concepten om dan uit te pakken met schitterende resultaten!

Meer informatie over onze 'First Logistics Challenge Hackathon by OTM' kan u vinden op www.logisticshackathon.be (vanaf 15/02/18 online) Schrijf uzelf hier in voor de gala-nacht.

De verladers die de cases laten uitwerken zijn:

 bannerlogosstructurelepartners

winnaars Awards2015Het was alweer een prachtige editie, deze 8e editie van de Awards afgelopen zaterdag 25 april, bijna 250 logistiekers vulden de zaal, het eten was top, de ontvangst hartelijk.
Uiteraard hebben we onze gegeerde trofeeën kunnen uitreiken aan twee top-bedrijven.

De winnaars

In de categorie Verladers heeft het bedrijf Umicore Precious Metals Refining uit Hoboken de prijs mee naar huis gesleept met zijn project 'Excellence in recycling'.

In de categorie Dienstverleners heeft het bedrijf City Logistics/tak van b-post met het project 'De stadsdistributie van de toekomst' gewonnen.

Pagina 1 van 2

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

logo timocom partner

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1