OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Topcoaches voor Toptalent

Helpdesk

Kick Off T4T - Uitdagingen verzekerd

Bron: OTM – Chantal Smet – 09/12/16T4T 2016 2017 frank Kick

Onze negen studenten afkomstig uit 5 Vlaamse hogescholen gaan aan de slag in 10 topbedrijven.
Ze kwamen met trots hun T4T project voorstellen op woensdag 30/11 bij Thomas More in Geel.
De doelstelling van het project is om geselecteerde topstudenten in hun laatste jaar Logistiek Management in en rond hun stage intensief te laten begeleiden door een logistieke topcoach van een bedrijf. Het verschil met een gewone afstudeerstage is de selectietest die de aanwezigheid van competenties die van groot belang zijn voor het bedrijfsleven omvat. We denken hierbij aan leiderschapscapaciteiten, communicatieve en sociale competenties en het kunnen managen van veranderings- en besluitvormingsprocessen. Dus een intensievere voorbereiding op de arbeidspraktijk op basis van competenties. OTM gaat dit jaar voor dit project stageverbintenissen aan met 10 Vlaamse bedrijven. Heel belangrijk is ook de motivatie van de studenten zelf om aan deze topstage deel te nemen.

logos T4 bedrijven 2016 2017 j

Studenten – projecten en bedrijvenT4T 2016 2017 zaal

 1. Cedric Wauters van de Artevelde Hogeschool Gent gaat zijn topstage uitvoeren bij Havilogistics met als stageproject ‘Optimalisatie inbound outbound’, de topcoach is Dhr. Mario Geens.
 2. Hanne Govaerts van de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen gaat haar topstage uitvoeren bij Dockx met als stageproject ‘Totale klantimplementatie voor warehouse en transportoperaties, inlc. KPI’s/SLA’s etc.’, de topcoach is Dhr. Mario De Bruyn.
 3. Can Uygar van de hogeschool Artesis Plantijn Antwerpen gaat zijn topstage uitvoeren bij Ziegler met als stageproject ‘Studie Sales support – Customer Service – Multiproduct’, de topcoach is Dhr. Xavier Van Wynsberghe.
 4. Arne Van der Schraelen van de hogeschool Thomas More Geel gaat zijn topstage uitvoeren bij DHL met als stageproject ‘Opzetten kwaliteits MGT voor operaties’, de topcoach is Mevr. Cindy Pyl.
 5. Alexis Wouters van de Karel de Grote hogeschool Antwerpen gaat zijn topstage uitvoeren bij Coca-Cola met als stageproject ‘Linken van refurbishment planning equipment aan capaciteitsplanning en aan aankoop van wisselstukken’, de topcoach is Mevr. Jannick Christiaen.
 6. Sien De Winter van de Artevelde Hogeschool Gent gaat haar topstage uitvoeren bij BASF met als stageproject ‘Optimalisatie van barge terminal planning en operaties’, de topcoaches zijn An Dupon en Peter Van Herck.
 7. Melisa Ataseven van de hogeschool PXL Hasselt gaat haar topstage uitvoeren bij Carglass met als stageproject ‘Introductie BO Mgmt’, de topcoach is Dhr. Johan Clercx.
 8. Celine Kegels van de Artevelde Hogeschool Gent gaat haar topstage uitvoeren bij het VIL met als stageproject ‘ALEES – Autonome Logistieke Elektrische Eenheden voor steden’, de topcoach is Dhr. Kris Neyens.
 9. Thibaut Deleersnyder van de Hogeschool Vives gaat zijn topstage uitvoeren bij GATES met als stageproject ‘Optimalisatie van productiviteit interne bewegingen DC’, de topcoach is Dhr. Frank Dierynck.

  We wensen hen heel veel succes en kijken nu al uit naar het resultaat dat zal voorgedragen worden op het slotevent bij Artesis Plantijn in Antwerpen op vrijdag 23 juni 2017.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1