OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Topcoaches voor Toptalent

Helpdesk

Slotevent Topcoaches 4 Toptalent 9e editie

groepsfoto T4T 9ejaargangBron: OTM - Chantal Smet - 07/07/17

Dit jaar vond het T4T slotevent plaats op vrijdag 23 juni bij Artesis Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Onze 9 topstudenten kwamen dan ook met trots hun resultaten voorstellen in een korte presentatie. Het moment voor nieuwe bedrijven en de pers om eens te komen luisteren naar al de projecten. Zoals elk jaar kunnen we alleen maar trots zijn op de realisaties.
We danken dan ook alle topcoaches van de negen deelnemende bedrijven voor hun inzet. Om dergelijke resultaten neer te zetten heb je niet alleen een topstudent nodig maar ook een topcoach die duidelijk de lijnen uitzet en goed begeleidt. Ook dit jaar kwamen nieuwe bedrijven zoals Colruyt kijken om op hun beurt hopelijk volgend jaar een student in te schakelen. Volgend jaar is immers onze 10e lustrum editie, volgens de scholen zitten er veel topstudenten tussen. We hadden al voorselecties en inderdaad, het belooft veel goeds! We zijn daarom nog op zoek naar een aantal extra bedrijven die ook dit jaar een topproject willen laten uitvoeren door een topstudent, heeft u een uitdaging laat het ons weten? U kan alle informatie over deelnemen als bedrijf vinden onder deze link.
Op de foto van vlnr: Topcoach Frank Dierynck, Arne Van der Schraelen, Celine Kegels, Cedric Wauters, Sien De Winter, Hanne Govaerts, Can Uygar, Melisa Ataseven, Alexis Wouters, Thibault Deleersnyder.

Programma van het slotevent

Het programma van die vrijdag zag er als volgt uit:

 • 14.00u Verwelkoming door Artesis Plantijn Hogeschool
 • 14.15u Opening door de projectleider T4T - Frank Dierynck
 • 14.30u Toespraak namens de deelnemende hogescholen – Sophia Pasbecq - Artevelde Hogeschool
 • 14.45u Stage presentaties door de deelnemende topstudenten:
  1. Cedric Wauters van de Artevelde Hogeschool Gent – Havi Logistics - ‘Optimalisatie inbound outbound’, de topcoach is Dhr. Mario Geens.
  2. Hanne Govaerts van de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen – Dockx Group - ‘Totale klantimplementatie voor warehouse en transportoperaties, incl. KPI’s/SLA’s etc.’, de topcoach is Dhr. Mario De Bruyn.
  3. Can Uygar van de Hogeschool Artesis Plantijn - Ziegler - ‘Studie Sales support – Customer Service – Multiproduct’, de topcoach is Dhr. Xavier Vanwynsberghe.
  4. Arne Van der Schraelen van de Hogeschool Thomas More Geel – DHL Freight Belgium - ‘Opzetten kwaliteits MGT voor operaties’, de topcoach is Mevr. Cindy Pyl.
  5. Alexis Wouters van de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen - Coca-Cola European Partners - ‘Linken van refurbishment planning equipment aan capaciteitsplanning en aan aankoop van wisselstukken’, de topcoach is Mevr. Jannick Christiaen.
  6. Sien De Winter van de Artevelde Hogeschool Gent – BASF - ‘Optimalisatie van barge terminal planning en operaties’, de topcoaches zijn Mevr. An Dupon en Dhr. Peter Van Herck.
  7. Melisa Ataseven van de Hogeschool PXL Hasselt – Berlon-Carglass-EDC Hasselt - ‘3pl aftercare en optimalisatie’, de topcoach is Dhr. Stefan Rogiers.
  8. Celine Kegels van de Artevelde Hogeschool Gent – VIL - ‘ALEES – Autonome Logistieke Elektrische Eenheden voor steden’, de topcoach is Dhr. Kris Neyens.
  9. Thibaut Deleersnyder van de Hogeschool Vives - GATES Distribution Center - ‘Optimalisatie van productiviteit interne bewegingen DC’, de topcoach is Dhr. Frank Dierynck.
 • 16.15u Toespraak namens de deelnemende bedrijven door Dhr. Xavier Vanwynsberghe - Ziegler
 • 16.30u Certificaat uitreiking door Lisa Vanarwegen, Junior business developer Euroports aan de deelnemende topstudenten
 • 16.45u Receptie, u aangeboden door de Artesis Plantijn Hogeschool


Mening van de Hogescholen

Uiteraard laten we graag een docent spreken hiervoor hadden we mevrouw Sophia Pasbecq uitgenodigd van de Artevelde Hogeschool Gent. Ze benadrukte de kwaliteit van de selectie zowel door de school, door OTM als door Hudson via de competentietest, waadoor alleen de hele sterke studenten een gegeerde plaats kunnen krijgen in dit project.

Toespraak Mevrouw Lisa Vanarwegen

Mevrouw Vanarwegen overliep haar eigen nog vrij jonge maar reeds imposante loopbaan. Een ware inspiratie voor onze toptalenten om uit het logistieke leven alles te halen en met veel moed te volharden in wat je doet en door te zetten. Bedankt mevr. Vanarwegen voor deze mooie inspirerende woorden!


Op naar een deugddoende vakantie en daarna de Lustrum editie!

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1