OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

ESC heeft de transportraad aangeschreven

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 11/04/14gewichten

European Shippers' Council (ESC) heeft, samen met CLECAT en EIA de transportministers van de EU-landen aangeschreven om een tweetal correcties in de herziening van de Richtlijn Maten & Gewichten weg te werken. Het gaat over het 45-voets transporten en het begrip intermodaliteit tegenover gecombineerd vervoer.

In de herziening van Richtlijn 96/53, Maten & Gewichten van Transportcommissaris Kallas werd voorzien dat het transport van 45-voet containers toegestaan is wanneer het onderdeel uitmaakt van een intermodale operatie. Met de bijkomende eis van de Commissie, namelijk een beperking van het weggedeelte tot 300 km of de afstand tot de dichtstbij gelegen terminal die een regelmatige service biedt, konden CLECAT en ESC niet akkoord gaan omdat dit, vanwege een aantal redenen, onrealistisch is en de bedrijfsvoering zeer beperkt. Deze gestelde limieten moeten dus absoluut verdwijnen.

Verder heeft het Europese Parlement bij het stemmen over hun amendementen met betrekking tot deze Richtlijn de term 'intermodaal transport' vervangen door 'gecombineerd vervoer' zoals die wordt gebruikt in de Richtlijn 1992/106 (Combined Transport Directive). De drie organisaties zijn hier tegen omdat het –bijvoorbeeld- de ontwikkeling van alternatieve wijzen van vervoer in moderne supply chains hinderlijk zou beperken.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1