OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Overzicht - Belangenverdediging

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

European Shippers' Council op de bres voor logistieke belangen

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 04/07/14 Europe

Het is welbekend dat logistiek de ruggengraat van de Europese economie is. Veel organisaties houden zich hier mee bezig, ook OTM, maar niet altijd dringt de volledige importantie van deze onmisbare sector door tot beleidsmakers. Het Europese Logistieke Platform (ELP), met prominente leden, wil daar iets aan doen en komt met een voorstel naar het Europese Parlement.

Het ELP heeft zich tijdens hun laatste bijeenkomst voorgesteld aan de nieuw verkozen Europese Parlementsleden. Zittende leden van het transportcomité waren ook aanwezig zoals gastvrouw Gesine Meissner die in haar toespraak nog eens inging op de cruciale rol die de logistiek speelt in het goed functioneren van de Europese markt. Verschillende sprekers beaamden dit. De IRU stelde dat de toegevoegde waarde van logistiek in de EU € 300 miljard bedraagt, hetgeen bijna 14% van de totale Bruto Binnenlandse Producten in de EU is!

ELP stelde aan de aanwezige parlementsleden voor om een zogenaamde 'interparlementaire logistieke groep' op te richten om een meer geïntegreerde politieke aanpak te promoten. Een sector waar meer dan 7 miljoen Europeanen in werkzaam zijn heeft behoefte aan een platform waar met beleidsmakers toekomstige richtinggeving kan worden besproken. Dit voorstel viel in zeer goede aarde en verdere stappen ter oprichting van zo'n platform kunnen nu worden gezet.

ELP heeft meer dan twintig leden, waarvan het European Shippers' Council er één is. Allen zijn betrokken bij logistiek en supply chain activiteiten. Om een paar andere te noemen: Nokia, Michelin, CLECAT, Proctor & Gamble en Volvo.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

rotra logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

tlhub logo

transportandlogisticsantwerpen1