OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Drie nieuwe bestuursleden en een dankwoord

willem buitenkamp 150pixBron: OTM - Chantal Smet - 29/05/15

Op 21 mei vond bij OTM de jaarlijkse statutaire vergadering plaats, zoals gebruikelijk werden de mandaten uitgedeeld.
Dit jaar verwelkomen we drie nieuwe bestuursleden in onze raad van wijzen: Jurgen Huygh (CG Global), Ruben Benoot (Agfa-Gevaert) en Lennart Heip (DOW Benelux). Helaas hebben we dit jaar, na 22 jaar dienst ook afscheid genomen van ons oud-bestuurslid Willem Buitenkamp.

Bedankt Willem!

Helemaal de handdoek in de ring gooien voor OTM doet Willem nog niet, hij blijft voorlopig nog actief op de lobbyposten (ESC, European Shippers' Council) van de 'Inland Transport Council' waar hij voorzitter van is alsook op de 'Rail Council' en hij vertegenwoordigt OTM op de algemene vergadering van ESC. Willem was echter een heel actief bestuurslid, hij schreef heel veel artikels voor onze Krant van de Verlader en de wekelijkse nieuwsbrief en vertegenwoordigde OTM op tal van andere activiteiten, we laten het dus niet na om hem alvast voor al die jaren dienst hartelijk te danken.

Een woordje over de achtergrond van de nieuwe bestuursleden

• Jurgen Huygh(°1970) begon zijn loopbaan, na de studies van Handelsingenieur, als wetenschappelijk medewerker aan de universiteit om nadien een aantal jaren in de openbare sector en bouwsector werkzaam te zijn, hoofdzakelijk in controlling functies. Vervolgens heeft hij de overstap gemaakt als senior logistic controller binnen Brico. Sinds 2008 is hij werkzaam bij CG Power Systems Belgium, het vroegere Pauwels Transformatoren, waar hij verantwoordelijk is voor de afdeling shipping, invoicing, financial documentation and traffic management voor de twee Mechelse fabrieken. Vanuit deze focus heeft hij een sterke kijk op het uitzonderlijk vervoer -zowel binnen België als Europees- douane aangelegenheden, als cost controlling.
• Ruben Benoot (°1977) begon zijn loopbaan in de grafische industrie waar hij als logistiek consultant aan de slag ging. Daarna maakte hij de overstap naar de chemische sector en werd hij Corporate Transport Manager bij Oleon. Sinds 2013 werkt hij als Global Purchasing Manager Logistics bij Agfa-Gevaert.
• Lennart Heip (°1970) studeerde Burgerlijk Ingenieur Scheikunde aan UGent en werd daarna Doctoraatsstudent IWT. Hij ging vervolgens aan de slag bij het bedrijf Aquafin. Momenteel werk hij als Logistiek manager verantwoordelijk voor Trade Compliance, douanezaken, containerverschepingen en luchtvracht voor Dow BENELUX in Europa (ITO/MPC/Air Mode Leader Dow Europe).


Jurgen zijn focus binnen het bestuur ligt voornamelijk op uitzonderlijk vervoer, (binnen)scheepvaart, douane, documentaire kredieten en bijhorende transportinvulling en ook in de inhoudelijke invulling van de volgende Dag van de Verlader. Lennart ontfermt zich over de douanezaken en maritiem transport en Ruben focust zich op wegtransport.
Jurgen Huygh, Lennart Heip en Ruben Benoot zetten zich mee in voor de goede werking van onze organisatie en daar zullen onze leden alleen maar baat bij hebben.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1