OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

35 jaar geleden

Bron: OTM – Chantal Smet – 10/07/15Sabena

1980 in Kortrijk, zag een nieuwe vereniging officieel het levenslicht. De echte voorbereidingen begonnen echter rees in mei 1978. Aanleiding waren de gebrekkige transportopleidingen. De cursussen rond transport en expeditie ontbraken in het werkveld van de transportverantwoordelijken uit het bedrijfsleven.
Contact met diverse instellingen en organisaties bracht de initiatiefnemers bij het Vormingsinstituut voor KMO te Kortrijk. Het antwoord van Dhr. Gilbert Vermeersch, de toenmalige verantwoordelijke, was zeer nuchter en bood meteen een oplossing: 'Wat er niet is moeten we opbouwen!

Dat was de start

Onder de impuls van een vijftal verantwoordelijken voor het transport, met name: D. Depuydt- BARCO NV Kuurne - J. Himpe – L.V.D. Gullegem - W. Vankeirsbielck – Christiaens & kdrs N.Y. Beveren –Leie - P. Rysman – Stagro NV Harelbeke en J. Delanghe – Klippan NV Ieper, werd eind 1979 in Kortrijk het idee geboren om te starten met een groepering van Traffic Managers.

Praktische ervaring uitwisselen

Iedere Traffic Manager met enige jaren ervaring bezit meestal zonder het zelf te beseffen een schat van praktische ervaring. Het onderling uitwisselen van deze ervaring moest voor iedereen een verrijking betekenen.

Anno 2015

OTM biedt anno 2015 een stroom van informatie en een heldere input via zijn de website. Deze info si bij wijze van spreken uw persoonlijke boekenkast. Aan de andere kant is er zeer specifieke informatie waarbij analyse vereist is, deze is toegankelijk voor onze leden via een inlogsysteem. Een goede communicatie vraagt immers om een continue investering en die kunnen we ook niet steeds gratis aanbieden.
Ook anno 2015 raken beslissingen van overheid en politiek rechtstreeks de belangen van bedrijven met eigen vervoer. Zij beïnvloeden in positieve of negatieve zin de bedrijfsvoering van vele duizenden handelaren, producenten en servicebedrijven met eigen vracht- en bestelauto's. Of het nu gaat om de tachograafplicht, rijbewijsverplichtingen of milieuzones in de grote steden.

Verladers

Door de dynamiek in vervoersmarkten zijn er nu nog steeds meer dan genoeg aanleidingen voor OTM om zich te roeren namens de grote groep leden die hun goederenvervoer uitbesteden. De omstandigheden in transportmarkten zijn weliswaar anders dan in 1978, maar voor bedrijven staat wel het nodige op het spel.

OTM-netwerk

Na 35 jaar verdienen de belangen van verladers en dienstverleners het nog altijd om gehoord te worden. Nog altijd is er OTM als sterke vereniging die dagelijks voor deze belangen in de bres springt. En nog veel belangrijker: nog altijd zijn er vele duizenden contacten die zich dat realiseren en deelname aan het OTM-netwerk voor zichzelf én voor het gezamenlijk belang de moeite waard vinden.

Daarom: bedankt voor uw steun en vertrouwen en gefeliciteerd met uw 35ste verjaardag!

Foto: Eerste bedrijfsbezoek aan toenmalig Sabena 1980

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1