OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

OTM maakt zich grote zorgen over onze mobiliteit

Bron: OTM – Roger Van den Bossche – 08/01/16 touringmobilis

Uit de filebarometer van Touring Mobilis is nog maar eens gebleken dat de files is ons land structureel toegenomen zijn. Meer dan 1200 uur lang, equivalent van 50 volle dagen stond er in ons land meer dan 1000 km file. Eigenlijk niets nieuws maar nogmaals een bevestiging.

Eigenlijk zijn deze getallen niet zo verwonderlijk gezien dit reeds jaren geleden voorspeld werd. Het planbureau heeft onder de titel “De hele dag file tegen 2030” in mei 2008 reeds voorspeld dat tegen 2030 nog een vijfde meer verplaatsingen met de wagen en nog eens de helft meer vrachtvervoer op onze wegen zouden rijden.

Dit is niet de enige aankondiging maar verschillende instanties hebben een gevoelige stijging van het verkeer reeds lang aangekondigd.

Ook zijn reeds ontelbare studies en oplossingen over dit thema gepubliceerd. In het jaar 2000 heeft ook OTM zijn mobiliteitsplan opgesteld en verdeeld aan de verschillende overheden (15 jaar geleden). Jaren later moet men helaas vaststellen dat onze zorgen die we toen reeds geuit hebben helaas bevestigd worden.

Ondanks vele beloften blijft alles bij het oude. De enige ‘vooruitgang’ die te bespeuren valt zijn de kostenverhogingen die men wil doorvoeren bij het gebruik van onze wegen, waarbij wij de mening toegedaan zijn dat dit hoegenaamd niets zal bijdragen aan het fileleed. Niemand gaat vandaag voor zijn plezier de baan op. Het is alleen een zoveelste kostenverhoging. Uiteraard de gemakkelijkste oplossing maar structurele aanpassingen aan ons wegennet zijn reeds jaren aanbeland in een kluwen van procedures en diverse regelgevingen.

Men begrijpt nog steeds niet dat men zonder een goede mobiliteit niet aan efficiënte logistiek kan doen. Het mobiliteitsprobleem is een belangrijke rem op onze economische groei en de daarbij horende investeringen.
Onze gunstige geografische ligging is geen verdere garantie meer op succes!

Midden februari verschijnt ons Benelux memorandum waarbij veel aandacht besteed wordt aan dit fenomeen, en waarbij wij alweer een paar alternatieve oplossingen voorstellen. We hopen (nogmaals) dat wij onze stem kunnen laten horen.
Het zijn uiteindelijk de goederen die vervoerd worden naar onze klanten die steeds meer en meer met vertragingen van levering moeten rekening houden. Het zijn uiteindelijk de goederen die niet tijdig bij onze klanten kunnen geleverd worden.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1