OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De soap rond de Franse ecotaxe gaat maar door

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 19/04/13 (+ aanvulling 26/04/13)

Het Franse parlement heeft nu, na de senaat en met pittige discussies gedurende een drietal dagen, de wetteksten over de ecotaxe in Frankrijk goedgekeurd. Er komt dus een toeslag op de vrachtprijs, afhankelijk van waar men met een bepaald type vrachtwagen in Frankrijk rijdt en daar bovenop een administratief percentage en dit alles wettelijk door te berekenen aan de verlader.

Omdat de vervoerders ‘voor eigen rekening’ in tegenstelling tot de beroepsvervoerders, dit niet kunnen doen is er tweespalt in het parlement gekomen. De oppositie, in aanvang de initiatiefnemers van de ecotaxe, maar nu de minderheid in de stemming, verzet zich mogelijk wegens ongelijke behandeling van de vervoerders.

Het zou daarom goed kunnen zijn dat er door hen een beroep op het Grondwettelijke Hof zal worden gedaan die zal moeten vaststellen of inderdaad in het wetsvoorstel ongelijkheid voor de onderscheidene transportpartijen aan de orde is. Mocht het Hof worden ingeroepen dan ligt de laatst voorziene ingangsdatum van 1 oktober onder vuur want de uitvoeringsbesluiten zullen voor die datum kant en klaar moeten zijn en een uitspraak van dit orgaan vergt enige tijd. Bovendien blijft het de vraag of de technische kant van de zaak tegen die datum in kannen en kruiken zal zijn.

Ondertussen wil OTM nog eens hun leden oproepen om zich te verzekeren van ongestoorde transporten naar Frankrijk wanneer het zover is. Een buitenlandse vervoerder is niet gehouden aan de doorberekening maar moet wel, ook al is het maar voor een enkele rit, een OBU (On Board Unit) aanschaffen en de tax betalen.

Het Franse parlement heeft nu, na de senaat en met pittige discussies de wetteksten over de ecotaxe in Frankrijk goedgekeurd. Er komt dus een toeslag op de vrachtprijs, afhankelijk van waar men met een vrachtwagen in Frankrijk rijdt en daar bovenop een administratief percentage en dit alles wettelijk door te berekenen aan de verlader.

Omdat de vervoerders ‘voor eigen rekening’ in tegenstelling tot de beroepsvervoerders, dit niet kunnen doen is er tweespalt in het parlement gekomen. De oppositie, de minderheid in de stemming, verzet zich mogelijk.

Het zou daarom goed kunnen zijn dat er door hen een beroep op het Grondwettelijke Hof zal worden gedaan die zal moeten vaststellen of er in het wetsvoorstel ongelijkheid voor de onderscheidene transportpartijen aan de orde is. Mocht het Hof worden ingeroepen dan ligt de laatst voorziene ingangsdatum van 1 oktober onder vuur want de uitvoeringsbesluiten zullen voor die datum kant-en-klaar moeten zijn en een uitspraak van dit orgaan vergt enige tijd.

Ondertussen wil OTM nog eens hun leden oproepen om zich te verzekeren van ongestoorde transporten naar Frankrijk wanneer het zover is. Een buitenlandse vervoerder is niet gehouden aan de doorberekening maar moet wel, ook al is het maar voor een enkele rit, een OBU (On Board Unit) aanschaffen en de tax betalen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1