OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Stadsdistributie in de kijker bij de Europese Commissie

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 28/06/13

Het ligt in de bedoeling dat de Europese Commissie (EC) het onderwerp ‘Stadsdistributie’ in het najaar op de agenda gaat zetten. Vele pogingen, geslaagd of niet geslaagd, zijn in Europese steden ondernomen en de EC wil structuren gaan aanbrengen en daarbij het stadsmilieu mee hoog op de agenda zetten. ESC wil hierop anticiperen en OTM & EVO nemen met betrekking tot dit onderwerp het voortouw.

De term stadsdistributie kan men niet te eng nemen omdat de bevoorrading, de routes naar de stad een even zo grote rol spelen. De vragen die in dit verband spelen zijn velerlei. Verdeelcentra aan de rand van de stad of venstertijden voor toe te laten zwaar verkeer in het stadscentrum? Welke type transportmiddelen worden toegestaan? Kunnen stadswaterwegen of tramlijnen gebruikt worden? Hoe zwaar zal de CO2-norm zijn? Moet de stadsinfrastructuur aan bepaalde normen voldoen? ESC-leden zijn hierover al bevraagd en er is (beperkte) input geweest vanuit andere landen omdat het fenomeen nog niet overal speelt.
Dit zal uiteraard met het plaatsen op de agenda door de EC veranderen en als verladers willen we proberen de voor ons belangrijke lijnen uit te zetten en die -op voorhand- aan de Commissie overbrengen.
Op 15 augustus aanstaande, ’s middags, wordt daarover bij EVO in Zoetermeer een vergadering belegd waarop met betrokken verladers de discussie over dit onderwerp zal worden gevoerd.

Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen voor OTM-leden beschikbaar. Wanneer u geïnteresseerd bent aan deze meeting deel te nemen, dan graag bij het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.aanmelden.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1