OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Europees parlement wil intensieve infrastructuur voor alternatieve brandstoffen

alternatieve brandstoffenBron: OTM - Willem Buitenkamp - 13/12/13

Het transportcomité van het Europese Parlement, een club, wanneer voltallig, van 48 leden, heeft het rapporteursverslag over de toekomstige richtlijn 'alternatieve brandstoffen' goedgekeurd. Europese Raad en Europarlement in plenaire zitting moeten zich er ook nog over uitspreken maar een belangrijke horde is genomen. Deze toekomstige richtlijn strookt geheel en al met de plannen van de Europese Commissie om de uitstoot van broeikasgassen duchtig te laten dalen.

Het gaat hier om maatregelen die met name gericht zijn op de faciliterende infrastructuur voor elektrische voertuigen en alternatieve brandstoffen. Zo is er voorzien dat de lidstaten vóór 2020 moeten zorgen dat er binnen bepaalde afstanden elektrische oplaadpunten en tankstations (voor bijvoorbeeld LNG: Liquefied natural gas) zullen moeten worden aangelegd. Ook voor waterstof, wat eerst niet vooraan op de Europese agenda stond, maar klaarblijkelijk een inhaalslag heeft gemaakt, zullen er voorzieningen gaan komen.

De verkoop van elektrische auto's is overigens op dit moment in Europa op een dieptepunt en omdat de lidstaten verplicht gaan worden de bovengenoemde infrastructuren aan te leggen, zou het mogelijk kunnen zijn dat ondersteunende subsidies bij aanschaf weer op tafel komen te liggen en dan spreken we ook over vrachtwagens. Wanneer dat niet het geval is zal er een intensief netwerk van tank- en laadpunten zijn ontstaan maar dan wel zonder klandizie, tenzij de automobiel- en vrachtwagenindustrie, door voortschrijdende kosteneliminatie, de prijzen danig kan laten zakken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1