OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Invoering Franse ecotaxe blijft vaag

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 31/01/14

Ondanks het feit dat de Franse overheid van tijd tot tijd met positieve verklaringen omtrent de voortgang van het ecotaxe-project komt, blijft de daadwerkelijke datum van ingang vaag en kost het de Franse staat vele miljoenen, waar geen inkomsten tegenover staan.

Om de zaak voor eens en voor altijd goed in de steigers te zetten is een senaatscommissie opgericht die gaat onderzoeken en ondervragen, zowel bij (ex)overheidsfunctionarissen en beroepsorganisaties alsook bij Ecomouv, de 'operator' van het project. Halverwege dit jaar zou de rapportage over de bevindingen en de daaruit voortvloeiende aanbevelingen gereed moeten zijn.

Het financiële plaatje ziet er, totdat het project van start gaat, niet goed uit voor de noodlijdende Franse regering. Ecomouv heeft al ruim meer dan een half miljard geïnvesteerd en vanaf begin dit jaar zou de Franse staat aan deze organisatie een kleine 20 miljoen euro voor elke maand vertraging moeten betalen. Ecomouv moet op zijn beurt voor elke maand dat het systeem niet draait 8 miljoen euro aan de overheid betalen maar hier is de vraag wie de schuldige is aan het nog niet functioneren van het systeem. Mogelijk stof voor rechtszaken en daaruit voortvloeiende vertragingen.

Zoals ook al vorig jaar, luiden ook nu nog luide stemmen dat het hele project volledig afgeschaft moet worden in plaats van uitgesteld tot...? Het ziet er echter niet naar uit dat deze optie gelicht gaat worden want dan zou de 'stem van de straat' de Franse overheid een enorm gezichtsverlies bezorgen.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1