OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

CO2-gids voor wegvervoer nu beschikbaar

Bron: EVO – 07/02/14

De handleiding van vervoerders en verladers voor de toerekening van CO2 in wegtransport is gereed. De gids is gebaseerd op de internationale CEN-EN 16258-standaard en verfijnt de internationale norm. Het geeft vervoerders handvatten voor het toerekenen van CO2 op zendingniveau.

Samenwerking

Het idee voor het project kwam aanvankelijk van het samenwerkingsverband DHB Logistiek. TLN, EVO, Green Freight Europe, Connekt/Lean and Green en een groot aantal ondernemers hebben het idee omarmd. CE Delft, Dinalog, Duoinlog, Panteia/NEA en Syntens hebben het consortium met hun kennis verrijkt en samen hebben alle partijen de handleiding uitgewerkt.

Objectieve gegevens

De samenwerkende partijen publiceren met deze gids een breed gedragen methodiek voor het toerekenen van de CO2-uitstoot aan zendingen in het wegvervoer. De digitale gids kan bedrijven helpen bij het verzamelen van objectieve gegevens die op soortgelijke manier zijn berekend. Ondernemers kunnen de informatie gebruiken voor interne reductiedoelen of voor publicatie van hun CO2-prestatie, al dan niet in samenhang en aanvulling met gangbare initiatieven voor registratie en reductie van CO2, zoals Green Freight Europe.

Gratis

De deelnemende partijen benadrukken dat de handleiding voor wegvervoer toepasbaar is voor zowel grote als kleine transportbedrijven. De handleiding is gratis, openbaar en in elektronische vorm beschikbaar onder de titel 'CO2 handleiding wegtransport'. Binnen afzienbare tijd zal ook de Engelstalige editie verschijnen. De initiatiefnemers onderzoeken in aansluiting hierop de mogelijkheden voor een intermodaal vervolg en verdere internationale afstemming.

Meer informatie

 

icon CO2 Handleiding wegtransport (1.54 MB)

Bedrijven die met de handleiding aan de slag willen en meer informatie wensen, kunnen hiervoor contact opnemen met een van de bovengenoemde consortiumdeelnemers.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

uw logo

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

uw logo

Xeneta Logo Kl j

uw logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

uw logo

uw logo

transportandlogisticsantwerpen1