OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

De Franse degradatie van het Ministerie van Transport en de Ecotaxe

Bron: OTM - Willem Buitenkamp - 25/04/14

De hoogste regeringsfunctie in Frankrijk, specifiek belast met transport is, sinds het nieuwe kabinet daar onlangs aantrad, geen vakminister meer maar 'slechts' een staatssecretaris. Deze functie valt nu onder minister Ségolène Royal, nieuwbenoemd op het departement van Milieu, Duurzame Ontwikkeling en Energie. Mevrouw de minister heeft onmiddellijk een aantal piketpalen met betrekking tot de ecotaxe geplaatst.

Saillant detail is dat de persoon die deze functie gaat bekleden, de vorige transportminister Frédéric Cuvillier is. Het is echter nog maar de vraag hoe zwaar hij nog op de belangrijke dossiers kan wegen. Zijn baas, minister Royal heeft het in ieder geval niet goed voor met de buitenlandse vervoerders en in hun kielzog de verladers. Ze wil de voorziene ecotaxe voor Franse transportbedrijven afschaffen maar deze wel door buitenlandse transporteurs laten betalen. Of, om ontwijking van de ecotaxe-trajecten te voorkomen wil ze de buitenlanders verplichten van het betalende Franse wegennet gebruik te maken. Ook de optie van een vignet voor uitsluitend buitenlandse vrachtwagens houdt ze nog achter de hand.

De Europese Commissie heeft al op de rem getrapt. Een woordvoerder van Transportcommissaris Kallas zei in 'Le Monde' dat het onmogelijk is een systeem in te voeren dat een discriminatie tussen Fransen en buitenlanders creëert en hij doelde hier met name op de ecotaxe en de autowegverplichting. Royal meende dat zij wel uitmaakt wat er in Frankrijk gebeurt en niet de Commissie. Wordt vervolgd.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

Xeneta Logo Kl j

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1