OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

50 ton cargo voor deze zeppelin

Bron: De Morgen – 08/04/15spaceship

Hij moet een revolutie teweegbrengen in de luchtvaart, en ook de Europese Unie gelooft erin. Het Britse bedrijf Hybrid Air Vehicles heeft van de EU 2,5 miljoen euro steun gekregen voor de ontwikkeling van de Airlander 10, een gigantisch zeppelin-achtig luchtschip dat werkt op helium.
Het Europese geld is afkomstig van een fonds dat groene transportinitiatieven wil ondersteunen. Eerder kreeg HAV al 3,4 miljoen pond (4,7 miljoen euro) steun van de Britse regering. Daarnaast wil HAV nog eens 2 miljoen pond (2,7 miljoen euro) ophalen via crowdfunding.

HAV zal de Europese steun gebruiken om een regulerend kader op te stellen voor het luchtschip. Dat is verplicht vooraleer er het toestel überhaupt verkocht kan worden. Maar de ingenieurs bij HAV zien de toekomst rooskleurig in. De Airlander ziet er misschien onhandig en log uit, hij heeft wel een heel aantal voordelen tegenover gewone vliegtuigen. Doordat het luchtschip vliegt op heliumgas kan het dagen aan een stuk blijven zweven tegen minimale kosten. Het is weliswaar trager dan een vliegtuig (tot ongeveer 170 km/u), maar verbruikt een derde van een gewoon vliegtuig. Doordat het kan zweven kan het luchtschip ook overal landen, zelfs boven water. De CO2-uitstoot is een van de laagste van alle vliegtuigen, en er is plaats voor 50 ton aan cargo, die zo 2.500 kilometer ver getransporteerd kan worden.

De Airlander werd oorspronkelijk ontwikkeld door het Amerikaans leger en zou ingezet worden voor langdurige surveillanceopdrachten, maar het project werd uiteindelijk door besparingen stopgezet. Daardoor kon HAV de knowhow wel inkopen. Het bedrijf wil de Airlander in de toekomst inzetten voor vrachtvluchten, voor de verdeling van hulpgoederen, voor reclamedoeleinden, voor surveillance, in de communicatiesector en als luxetransport voor passagiers.

Een videofilmpje van de constructie kan u hier bekijken.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1