OTM Belgian Shippers' Council

Hackathon logo final transparent vector file

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Binnenkort banden uit paardenbloemrubber?

paardebloemrubberBron: Trailertotaal – 16/08/16

Bandenfabrikant Continental steekt 35 miljoen in een nieuwe ontwikkelingscentrum dat zich richt op een rubbersoort die Conti wil ontwikkelen uit paardenbloemen. Op bescheiden schaal werd hier vijf jaar geleden mee begonnen, maar Conti lijkt een daadwerkelijk alternatief voor natuurrubber te hebben gevonden.
Het sap van de paardenbloem kent veel overeenkomst met latex, Conti heeft zich om de gelijkenis treffender te maken, gericht op het kweek- en verbouwproces van paardenbloemen.

Continental heeft al enkele autobanden gerealiseerd uit deze rubber alsmede motorsteunen voor personenwagens. Hiermee wordt getest in Duitsland en Noord-Zweden en de eerste ervaringen zijn veelbelovend, zegt Conti.
Conti zegt dat de plant in een groot gebied verbouwd kan worden, ook in Europa. Dit belooft de nodige besparingen in productie- en transportkosten. De rubbersoort is naar verwachting het beste geschikt voor truckbanden. Een gemiddelde autoband bevat nu drie kilo natuurrubber en een truckband 25 kilo. Continental verwacht binnen vijf tot tien jaar banden in serie te kunnen produceren uit dit nieuwe type rubber. Op die manier probeert Conti mogelijke schaarste aan natuurrubber, wat een prijsopdrijvend effect op banden zal hebben, voor te zijn. Of de paardenbloemband goedkoper wordt dan het huidige prijsniveau, is nog niet bekend.

O.T.M Partners

logo port of antwerp resol

stream logo

Xeneta Logo Kl j

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1