OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Hyperloop – De logistieke toekomst?

hyperloopBron: Hyperloop One – 06/06/17

Hyperloop One, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van hyperloop-routes, heeft negen potentiële hyperloop-routes in Europa onthuld. Het bedrijf deed dit tijdens de Vision of Europe-top.
Hyperloop One deed tijdens de bijeenkomst zijn visie uit de doeken over het toekomstige transport van goederen en mensen. Hyperloop One verwacht door middel van hyperloops verschillende economische hot-spots in Europa te kunnen verenigen, waardoor er een ‘bloeiende en groenere mega-regio zal ontstaan'.

Wat is een hyperloop?

Een hyperloop is een traject van vacuüm getrokken buizen, waar capsules doorheen geschoten kunnen worden. Doordat deze capsules bijna geen weerstand ervaren, kunnen ze snelheden van wel 1.200 kilometer per uur behalen. Daarnaast zorgt het concept voor minder CO2-uitstoot en brandstofverbruik.
Hyperloop One hoopt aan het einde van 2017 al vijfhonderd werknemers in dienst te hebben, zodat het transportmiddel daadwerkelijk gemaakt kan worden.

Europa

Tijdens Vision of Europe onthulde Hyperloop One negen potentiële routes in Europa, geschikt voor een hyperloop-traject. Als alle routes aangelegd zouden worden, zouden ze 75 miljoen mensen in 44 steden met elkaar verbinden.
Shervin Pishevar, medeoprichter van Hyperloop One, tijdens de top: “Europa omarmt nieuwe ideeën als geen andere regio in de wereld. We hopen in de toekomst een groot hyperloop-netwerk aan te leggen, om het gehele continent met elkaar te verbinden.”
Rob Lloyd, CEO van Hyperloop One, vulde aan: “Hyperloops bieden Europa een efficiëntere, groenere en snellere vorm van transport. We merken dat er hier veel interesse is voor het transportsysteem en kijken uit naar nieuwe samenwerkingen.”

Routes

Hyperloop One startte in 2016 een wedstrijd, de Hyperloop One Global Challenge, waarbij 2.600 deelnemers routes voor een hyperloop aandroegen. Hyperloop One koos er negen uit, die volgens het bedrijf enorme potentie hebben. Zo ziet het bedrijf kansen voor een route tussen Estland en Finland, Spanje en Marokko en tussen Engeland, Schotland en Wales.
Ook in België ziet het bedrijf kansen voor verschillende trajecten.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

bccl logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1