OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Binnenkort elektrische duwbakken op de Belgische rivieren?

elektrische duwbakBron: Electrec – 12/01/18

Het Nederlandse bedrijf Port-Liner bouwt twee gigantische volledig elektrische schepen die de 'Tesla-schepen' worden genoemd. Het bedrijf kondigde aan dat deze schepen/duwbakken dit najaar klaar zullen zijn en worden ingehuldigd op het Wilhelminakanaal in Nederland. De op batterijen werkende bakken - hierboven afgebeeld - kunnen 280 containers vervoeren.
Het project van 100 miljoen euro, ondersteund door een subsidie van 7 miljoen euro van de Europese Unie, zal naar verwachting een aanzienlijk effect hebben op lokaal transport tussen de havens van Amsterdam, Antwerpen en Rotterdam.

23.000 vrachtwagens van de weg

Chief executive van Port-Liner Ton van Meegen: "Er zijn ongeveer 7.300 binnenvaartschepen in heel Europa en meer dan 5.000 daarvan zijn in handen van ondernemers in België en Nederland. We kunnen meer dan 500 per jaar opbouwen, maar met die snelheid zou het ongeveer 50 jaar duren voordat de industrie op groene energie zou kunnen draaien."
De op batterijen werkende bakken - hierboven afgebeeld - kunnen 280 containers vervoeren.
Naar verwachting zullen de eerste 6 duwbakken jaarlijks in Nederland 23.000 vrachtwagens van de weg halen en vervangen door emissievrij transport.
Port-Liner ontwikkelt zijn eigen schepen, maar ontwikkelde een batterijtechnologie die de batterijen in een container huisvest. Meegen zegt dat het hen zou kunnen toestaan om bestaande schepen aan te passen: "Dit stelt ons in staat om binnenvaartschepen aan te passen die al in bedrijf zijn, wat een grote impuls is voor de referenties van de groene energie van de industrie. De containers worden onshore in rekening gebracht door energiezuinige energieleverancier Eneco, die zonne-energie, windmolens en hernieuwbare energiebronnen inkoopt." De eerste schepen voltooien hun eerste reis later dit jaar.

Electrek's Take

Zoals we in het verleden vaak hebben besproken, worden alle vervoerswijzen geleidelijk omgezet in elektrische voortstuwing en dat omvat ook zeevervoer.
Het is ook een belangrijke manier van transport die veel vervuiling veroorzaakt. Sommige van 's werelds grootste vrachtschepen stoten vervuiling uit die vergelijkbaar is met miljoenen  personenauto's. Ik vind het een spannende tijd op dat vlak omdat we de afgelopen paar maanden verschillende grote projecten zoals deze hebben gezien. Een nieuw volledig elektrisch vrachtschip met een gigantisch 2,4 MWh batterijpakket in China en twee enorme volledig elektrische veerboten in Zweden en Denemarken komen me voor de geest.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019