OTM Belgian Shippers' Council

logistieke opleidingen1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

1000 km met één oplaadbeurt

Bron: Duurzaambedrijfsleven – Bas Josse – 04/04/19power

Een elektrische auto die op één batterijlading 1000 kilometer kan rijden: het klinkt bijna te bizar voor woorden. De Zwitserse start-up Innolith claimt nu echter de batterij te ontwikkelen die dat kan doen. De batterij met de simpele naam Energy Battery, moet het mogelijk maken. Bovendien maakt de batterij volgens fabrikant Innolith geen gebruik van zeldzame materialen, die er nu nog voor zorgen dat de kosten van een batterij hoog zijn. De Zwitserse start-up stelt dat de oplaadbare batterij een vermogen krijgt van 1000 wattuur per kilo. Techwebsite The Verge maakt een vergelijking met de Tesla model 3, waarvan de accu’s een vermogen hebben van 250 wattuur per kilo.

Zeldzame metalen

In de lithium-ion batterijen die nu gebruikt worden in elektrische auto’s, zijn lithium en kobalt belangrijke materialen. Batterijproducent Panansonic ontwikkelt een accu waar geen kobalt in verwerkt is. Hiermee wil het bedrijf batterijen kunnen blijven produceren als de prijs van kobalt omhoog gaat, of als het metaal uitgeput raakt. Innolith ontwikkelt een accu die gebruik maakt van een niet-brandbare elektrolyt. In de lithium-batterijen die nu gebruikt worden als batterij in een elektrische auto, wordt een elektrolyt gebruikt dat wel brandbaar is. Volgens Innolith worden de fabrikanten van elektrische auto’s nu nog beperkt doordat de batterijen brandbaar zijn. “De EV-revolutie wordt nu gedwarsboomd door beperkingen in de beschikbare batterijen”, stelt Sergey Buchin, CEO van Innolith. “Klanten willen een adequate actieradius in een betaalbare auto en de zekerheid dat de auto niet in brand vliegt.”

Wel nog drie jaar wachten

Het Zwitserse bedrijf gaat de batterij in eerste instantie in Duitsland produceren. Daarbij moet samengewerkt worden met grote batterijleveranciers en automerken. De ontwikkeling van de Energy Battery duurt minimaal drie jaar, verwacht Innolith.

Patenten

Innolith heeft diverse patenten aangevraagd op de Energy Battery en laat ook niets los over de chemische samenstelling van de batterij. Als er productielicenties afgegeven worden, zorgt Innolith zelf voor de bevoorrading van de chemische materialen, zodat het intellectuele eigendom van het bedrijf beschermd blijft.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogisticsantwerpen1