OTM Belgian Shippers' Council

beeld met logos Hackathon2 1

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Daarom wordt u lid!

Wil U of uw bedrijf ook gehoord worden in belangrijke overheids- en andere dossiers, zonder daar individueel tijd en financiën te moeten voor aanwenden, dan is lidmaatschap van O.T.M. een must.

O.T.M. is uw spreekbuis.

Hoe groter O.T.M. wordt, des te krachtiger klinkt uw stem als verlader.

Stel uw vragen aan onze experts!

Haal kennis binnen via onze nieuwsbrief!

Werk zelf actief mee!
Contacteer ons via info@otmbe.org

Vernieuwende kijk op verpakkingen

packaging designBron: Duurzaam bedrifjsleven - Sanne Bode - 29/05/19

Smurfit Kappa heeft de winnaars bekendgemaakt van de Better Planet Packaging Design Challenge. Vanuit de hele wereld kwamen meer dan driehonderd inzendingen binnen om de grootste uitdaging in de verpakkingsindustrie op te lossen: het verminderen van de hoeveelheid niet-recyclebaar afval.

Smurfit Kappa had twee uitdagingen geformuleerd waar innovatieve oplossingen voor werden gezocht. De winnende ideeën werden onthuld tijdens het Better Planet Packaging Innovation Event op 16 mei in Nederland. Eric Haas won de eerste uitdaging met een alternatief voor plastic rekfolie dat rondom pallets wordt gebruikt en stabiliteit biedt tijdens transport en opslag. De freelance product- en verpakkingsontwerper uit Duitsland bedacht een ontwerp op basis van een netachtige structuur, gemaakt van papier, die palletladingen van verschillende afmetingen en vormen kan vastzetten. Door de flexibiliteit van het net is hergebruik mogelijk, in tegenstelling tot plastic rekfolie dat na gebruik direct wordt weggegooid.

De tweede uitdaging was om voor de e-commerce een op papier gebaseerd pakket te ontwikkelen dat thermische bescherming biedt voor chocolade. De Oostenrijkse Kerstin Fischbacher, studente aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Wenen, sleepte de prijs binnen met een pakket dat biologisch afbreekbaar is en volledig recyclebaar in het bestaande recyclingsysteem voor papier. Fischbacher presenteerde een ontwerp voor een thermisch isolatiemiddel gemaakt van papierpulp dat op dezelfde manier is gevormd als geëxpandeerd polystyreen (EPS).

Fischbacher en Haas ontvingen ieder een geldbedrag van € 8.000. Smurfit Kappa heeft inmiddels twee projectteams opgestart om het potentieel van de twee winnende ideeën verder te verkennen. "We hebben een fantastische respons gekregen op de wedstrijd, die tot de verbeelding sprak van veel getalenteerde mensen, zowel binnen als buiten het bedrijf”, zegt Arco Berkenbosch, vice president innovation and development. “De winnende ideeën waren beide opvallend vanwege hun veelzijdigheid en innovatie. We zijn van plan om met beide innovatoren samen te werken en hun winnende ideeën verder te ontwikkelen, zodat we ze kunnen toevoegen aan de productportfolio van Better Planet Packaging."

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019