OTM Belgian Shippers' Council

hackathon3logo500pix

Belangenorganisatie logistiek - handel en industrie

O.T.M. staat voor Organisatie van Traffic Managers. Zij is de enige organisatie die de
belangen verdedigt van de Verladers, zijnde de bedrijven die voor het vervoer van hun
producten gebruik maken van eigen vervoer of van transportbedrijven.

Scheepvaart op waterstof alweer een stap dichterbij

Bron: DuurzaamBedrijfsleven – 06/11/19waterstof1

Havyard werkt aan een waterstofsysteem voor de aandrijving van grote schepen. Volgens het Noorse scheepstechnologiebedrijf wordt dit het grootste waterstofsysteem dat tot op heden voor de scheepsvaart ontwikkeld is.
Havyard heeft verschillende partnerschappen gesloten om hun waterstofsysteem naar de markt te brengen, bijvoorbeeld met leveranciers van waterstoftanks en brandstofcellen. Het duurzame aandrijvingssysteem van Havyard is nog in ontwikkeling, maar het bedrijf maakt zich momenteel klaar voor de goedkeuringsfase.
Als het systeem eenmaal aan de juiste certificeringen voldoet, kan het daadwerkelijk de markt op. Wanneer dat is, is vooralsnog onbekend.

Waterstof in de scheepvaart

Dat de scheepvaart moet verduurzamen, is inmiddels wel duidelijk. Daar werden dan ook internationale afspraken over gemaakt: in 2050 moet de zeevaart bijvoorbeeld 50 procent minder emissies uitstoten dan in 2008. Velen lossen het probleem momenteel op door het plaatsen van Scrubbers, zie ons artikel https://www.otmbe.org/infotheek/co-2/2691-is-een-scrubber-de-oplossing
De grote vraag is: hoe moeten we verduurzamen? Scheepvaart op batterijen of elektrisch is over korte afstanden weliswaar mogelijk, maar over langere afstanden schiet de energiedichtheid van batterijen al snel tekort. Schepen gebruiken door hun gewicht simpelweg teveel energie.
Waterstof staat daarom steeds prominenter op de agenda van de scheepvaart. De innovatieve Energy Observer laat nu al zien dat scheepvaart op waterstof mogelijk is, zij het op kleine schaal.

Schip op waterstof

Havyard Design & Solutions ontwikkelt daarom samen met Norwegian Electric Systems een aandrijvingssysteem voor schepen op waterstof. Linde Engineering levert de waterstoftanks en het Zweedse PowerCell neemt de levering van brandstofcellen voor zijn rekening.
Het waterstofsysteem moet de grootste in zijn soort worden, zodat ook grote schepen op deze manier kunnen verduurzamen. Het systeem zal uit verschillende modules bestaan en wordt ontwikkeld voor verschillende types schepen. Daarnaast moet het mogelijk zijn om bestaande schepen met het waterstofsysteem uit te rusten, zodat ook deze schepen lange afstanden volledig emissievrij kunnen afleggen.

O.T.M Partners

nwLogoPortOfAntwerp

stream logo

uw logo

nwlogoremant onderaanwebj

descartes logo

uw logo

get logo

Timocom nieuwlogo 2018 form partnerlogo1

logo easyfairs nieuw kl

ziegler partnerbalk

 

DP World Antwerp 2017 web

transportandlogistics2019